Crònica Pole GP de Catalunya: Sempre hi ha “quelcom” més

Abraça’t i posa’t de puntetes Fernando, que no hi arribes

Avui l’Ivan i jo hem tingut l'”honor” d’accedir al Paddock, hem passat pel passadís, hem vist a l’Stefani Domenicalli i a MartinWhitmarsh conversant de forma “massa amigable” qui diria que son rivals. Però com arreu al Paddock sempre hi ha algun lloc inaccessible: la terrassa VIP, les saletes de les empreses amb despampanants hostesses i per suposat l’asfalt on circulen lliurement tots els grans personatges de la F1. Sempre hi ha quelcom més.
A la pista també n’hi ha uns que tenen “quelcom més” i avui de NOU ho han tornat no només a demostrar, sino que també ho han escenificat, m’explico. Quan portàvem poc més de 2 minuts de la Q3, han sortit els Red Bull i els McLarens i sense despentinar-se han realitzat una volta llançada i han tornat al box. M’he quedat atònit quan, un cop allà, Mark Webber (primer davant de Vettel amb una diferència exacta de 0.2 segons) baixava del monoplaça i s’abraçava a un mecànic seu celebrant quelcom.
Celebrava haver quedat davant de Vitelo al primer intent de la Q3? De cap manera. Celebrava la Pole Position, i encara havien de sortir 6 cotxes a fer la seva primera volta cronometrada. Ho veuen? Això no tan sols és pixar-se damunt dels rivals sino al cap i a la fí pixar-se damunt dels aficionats i caram, si a sobre ho vius en cru directe, encara sembla que fagi més mal. La Pole ja estava decidida, a 5 minuts del final de la Q1, els pobres miserables de Ferrari, Mercedes i algun Renautlt i Sauber s’han repartir el que quedava de pastís perquè les places de McLaren semblaven totalment adjudicades (3r i 4t darrere dels Red Bull en aquell moment). Michael Schumacher per algun motiu que desconeixem ni tan sols ha fet volta llançada i P10 al canto.
On està l’emoció de la Q3? Els últims minuts vibrants. On està l’espectacle? Tots brillen per la seva absència. Les Q3 han mort. Senyors la Pole, la Crono, els Oficials, com sigui que volguem anomenar-los, HANM MORT. Ara a diferència (o no) d’altres indignats proposo una solució ràpia i eficaç que no entenc perquè no s’ha fet efectiva: Us de pneumàtics lliure i no acumulatiu a tota la Crono. PAM! Problemes fora!
Total que res de res, les poles ja no son el que eren. Hem vist però al Fernando fer la volta perfecta (amb el que F150 els permet), hem vist com el Jaume de NOU quedava per darrere de Buemi i hem vist que demà si no plou ni passa, hem vist un increïble Pastor Maldonado i hem gaudit com sempre d’un circuit en el que per sort o per desgràcia hem estat molt amples: Avui una entrada tan ridícula comparada amb anys recents que crec que ens hem de remuntar a abans del fenomen Alonso, 2004 per trobar una entrada al Circuit tan dolenta.
I recordeu: sempre hi ha algú millor que vosaltres…. caram a no sé que tinguis ales.
Sento les discontinuitats amb l’actualització de notícies avui al grup del Facebook i el mateix a Twitter però la cobertura mòbil de la que disponíem avui al Circuit no era, ni molt menys, la més adequada.