Crònica del Gran Premi d’Istanbul: Figues d’un altre paner

Segons tot sembla apuntar, l’edició 2011 serà l’última al circuit de Tilke d’Istanbul. No obstant això, la despedida ha estat emotiva perquè aquest Gran Esport ens ha tornat a regalar una fantàstica cursa, fet que ja va sent habitual aquesta temporada. L’any passat parlàvem de la temporada perfecte, tot i la superioritat abismal de Red Bull aquest inici de 2011, penso que aquesta encara serà millor.

Els de la beguda energètica van ràpid (cullons si van ràpid), amés, aquesta vegada, i a diferència de la temporada passada, han començat amb una molt bona fiabilitat. No obstant això, i al contrari dels que molts pensen, no comparteixo que això serà un passeig. A Turquia Red Bull i els seus pilots ha aconseguit un merescut doblet, però ull, s’ho han hagut de treballar. El ritme de cursa dels Red Bull no ha set pas molt diferent del dels Ferrari avui ni ho va ser dels Mclaren a Malàisia. La classificació, es clar, ja són figues d’un altre paner, però al diumenge hi ha lluita. Hem de pensar que els rivals de Red Bull són possiblement els equips d’automobilisme més potents del planeta. Reaccionaran, de fet, ja ho estan fent.


Els més feliços de Turquia?

Ferrari ha donat un pas de gegant a Turquia, i d’un gegant dels grans valgui la redundància. El ritme de cursa d’Alonso ha estat fantàstic. Després d’una , per fi, bona sortida de l’Asturià aquest de seguida s’ha col·locat rere l’estela dels Red Bulls. Hi ha hagut etapes de la cursa en que tenia millor ritme que Webber i fins i tot de Vettel. De fet, hi ha hagut un moment en què “el d’Oviedo” ha superat a Webber amb un dels millors avaçaments que li recordo i per mi el millor del que portem de temporada. Gaudiu-lo:

“Por fuera!”


Al final, per això, els pneumàtics han posat cadascú el seu lloc i Webber ha passat sense despentinar-se massa el Ferrari del Fernando. No obstant això, l’asturià estava contentíssim després de la seva millor actuació aquest any i del seu primer podi. Felipe Massa? Felipe Massa són figues d’un altre paner…. 11é. Tal i com va dir en Marc a la crònica de la Pole “Et felicito noi“.

La resta ha estat un regitzell de cotxes platejats: Mercedes i Mclarens. La lluita entre els Mclaren ha estat brillant, i aquesta vegada no hem hagut de sentir allò de “save fuel”. Al final les mans de Hamilton l’han col·locat davant del Jenson. El veterà, tot i la merescuda fama d’estalviador de pneumàtics, està essent una mica tapat per el seu company d’equip aquest primer tram de temporada. Mercedes ha estat competitiu una vegada més, tot i que les curses de Rosberg comencen a tenir totes la mateixa tònica: bona classificació, mal inici de cursa i remuntada final. Perfecte execució del jove de l’escuderia alemanya, Schumacher, és clar, són figues d’un altre paner. Amés, avui ha fet alguna maniobra una mica “discutible” i ha acabat dotzè. Tots comencem a entendre que no tornarem a veure mai més el Michael que volava amb aquell cotxe vermell. AMEN.


Les conseqüències de passar-se de frenada amb els Pirelli

Tal i com jo ja em pensava Heidfield ja ha quedat davant de Petrov aquesta cursa. L’alemany és molt millor pilot que el rus i amb més experiència, sols li faltaven unes curses per “ficar-se a lloc”. Felicitar també al Buemi per una excel·lent novena posició, millor que el Jaume en aquesta cursa qui ja ha declarat que ha d’aprendre a gestionar millor els Pirelli. Kobayashi, de la mateixa manera que a la Xina, tanca els punts.

Engeguem semàfors!


Felipe Massa
: Just quan començàvem a creure amb ell… cap de setmana per oblidar.
S’ha acabat: No més curses a Istanbul? :__(


Mclaren: Eclipsats per Ferrari aquesta vegada

Red Bull i Sebastian Vettel: les “osties” són al darrere, a davant hi han els mateixos.
Ferrari i Fernando Alonso: Per donar una esperança als tifossi.
Nico Rosberg: Perquè comença a ser un habitual a les primeres posicions.
DRS: Per mi és el millor invent que hi ha hagut a la Fórmula 1 moderna per millorar l’espectacle. Com serà la cursa de Momeló amb la nova joguina dels pilots…


Així ha quedat el tema


Salut i molta benzina! ens veiem a Monmeló!

4 comentaris a “Crònica del Gran Premi d’Istanbul: Figues d’un altre paner

  1. molt bona crònica! espero i desitjo q hi hagi Turquia per anys, que treguin el d'Hongria si volen…

  2. Si noi!! dels circuits de'n Tilke Istanbul era dels pocs que tenia alguna cosa especial. Espero que es quedi al 2012

  3. un gran premi de frança al circuit de le mans (la sarthe crec q es diu el llarg) seria factible?? estaria molt bé. i a nordscheilfe ni te digo…

  4. Les motos corren a Le Mans, o sigui que les instal·lacions han d'estar a l'altura.

    El que passa és que el Bernie Ecclestone porta molt temps obsessionat amb un Gran Premi als carrers de Paris… no sé, la veritat és que França necessita una cursa.

    Personalment dir-te que jo he estat a Magny Cours i les instal·lacions del circuit i les comunicacions no estan per muntar un esdeveniment del calibre d'un GP de F1!

Comments are closed.