Prèvia GP d´Austràlia: Espera’t l’inesperat

És ben curiós com canvien les coses al món de la Fórmula 1. Tots sabe que això no és pas cap secret. Dubtava si escriure la primera prèvia de la temporada ahir al vespre o aprofitar avui al matí just acabats els primers entrenaments lliures; ahir el McLaren hagués estat la gran notícia, i avui resulta que també, això sí, per un motiu completament diferent: han obtingut el millor temps fins ara al traçat urbà de Melbourne.

Com als vells temps, amb la son i l’aura especial que envolta el matinar per veure la Fórmula 1, tot i els tràgics motius que han arribat a cancel·lar (no pas encara de forma oficial) el GP de Bahrein, torna la Fórmula 1. Els primers entrenaments lliures ens han confirmat el que ja hem anat veient i seguint durant tota la pretemporada: Red Bull és de nou i per tercer any consecutiu (recordem que Red Bull trepitjava els talons dels Brawn GP sense doble difusor) la referència. Alguns no ho volíem creure i volíem pensar que el Ferrari o fins i tot el Lotus Renault havien fet passos de gegant, que Mercedes podia ser que estigués al capdamunt, fins i tot Williams o Sauber, bé com sol passar durant la pretemporada: molt soroll, poques nous.

Em té per altra banda totalment confós i desorientat la poca repercussió mediàtica que està tenint el KERS aquesta temporada, de la mateixa que em confonia la poca que va tenir la temporada passada l’aleró davanter mòvil. Per contra l’aleró del darrere ha près un protagonisme desmesurat des del meu punt de vista: tots els pilots es queixen de la distracció que suposa utilitzar-lo, mentre jo friso per veure’l en acció, mentrestant la FIA n’ha limita t’ús, a Asutràlia, per exemple, sols es pot utilitzar a la recta principal. Veurem si més enllà de tenir un bon disseny de base, com ara per ara semblen tenir tots els grans, inclosos (extraordinàriament) McLaren i especialment Red Bull Racing, tots aquests afegitons i l’absència de doble difusor resulten claus durant la temporada.

Primeres conclusions? No tenim cap conclusió, demà pot estar cantada una cronometrada dominada pels Red Bull, no m’extranyaria, de la mateixa manera com no m’extranya que de nou hi hagi una diferència brutal entre Fernando Alonso i Felipe Massa. L’important com sempre, el diumenge, on tenim que resoldre encara un bon munt d’incògnites: Com degradarà els pneumàtics cadascú? Qui consumeix menys? Quantes parades al box ens esperen? I ésclar també ens falta saber si… plourà.

En qualsevol cosa nois, aquí estem de nou, ja podeu treure la pols de les calculadores i els àbacs, ja podeu tornar a omplir les Superporres i ja podeu preparar-vos per començar a seguir les nostres piulades demà i el diumenge en directe a través de @formula1cat amb el hastag #f1cat

Salut i benzina!