Crònica Gran Premi d’Austràlia: Deja vú?

Com un Deja Vú d’aquella última cursa a Abu Dhabi, així he viscut aquesta primera cursa de la temporada. Sembla que les coses no han canviat molt, el Gran Circ segueix tenint més o menys els mateixos actors. Amb tota probabilitat, els candidats al títol sembla que seran els mateixos que la passada temporada i es que, amb l’única invitació excepcional de Petrov, els primers classificats del Gran Premi d’Austràlia han estat els mateixos que l’any passat els hi dèiem “els 5 fantàstics”, és a dir: Vettel, Webber, Hamilton, Button i Alonso.


En efecte, Petrov sap somriure! 🙂

La cursa ha començat amb una sortida correcte on Vettel ja ha deixat ben clar que el sistema KERS de Red Bull funciona molt bé. El seu domini col·losal a les sessions de classificació i l’extra de potència que tindran a les sortides sembla que seran les seves principals armes per revalidar el títol. En cursa Red Bull ha estat superior als demés, però ni molt menys el vist al dissabte. Hamilton ha estat prop del ritme de Vettel en moltes ocasions, i potser l’hauria seguit si no hagués malmès el fons del cotxe. Més endarrere semblava que Alonso podia dominar a Webber al Gran Premi de casa l’australià, i així ho ha fet.


Vettel, pujant com l’espuma

Més endarrere encara decepcionava Mercedes. Durant la cursa la seva actuació s’ha vist perjudicada per accidents, però al dissabte ja no van convèncer i “el Kaiser” ni tan sols va passar a la Q3. Decepció de Mercedes, sorpresa de Renault. L’escuderia francesa ha firmat una excel·lent actuació al traçat de Melburne (i ja van dos anys seguits) perfectament executada pel rus Vitaly Petrov, que ja s’ha guanyat el seu primer podi. Heidfeld? no ha tingut la mateixa sort i, perquè no dir-ho, ha decepcionat amb una sosa dotzena posició.

La mala notícia és que no canvia res respecte l’any passat? No! de fet és la bona! l’any passat vam viure una temporada totalment excepcional, i tot sembla indicar que aquesta en serà un clon. Amés amés, les noves mesures tècniques de reglament fan pensar que ajudran a l’espectacle, en especial el cas dels pneumàtics. Molts ho pensàvem l’any passat: aquells Bridgestone eren massa bons. Si traiem la variable estratègica dels proveïments de carburant hi hem d’introduir amb més força la dels pneumàtics, i això és el què veurem aquest any. Pot ser habitual veure curses a 4 parades, serà divertit.


Alonso ha sabut arreglar una mala sortida

Si traiem doncs les dues primeres posicions, podem dir que ha estat una cursa distreta i no ha decepcionat. Les coses estan una mica diferent de com veiem a la pretemporada (sobretot en el cas de Mclaren), però ens fa falta encara veure un parell de curses més per saber on està tothom. Fa falta veure si el bonic Lotus Renault mantindrà el nivell actual (per la meva experiència aquests equips piquen fort al principi, però sempre acaben desinflant-se) i si Red Bull serà tan intractable com va semblar a austràlia. Ara a Vettel se’l veu molt més calmat, això l’ajudarà.

Us deixem amb els primers semàfors de la temporada!

Mercedes: Just quan tothom la posava al capdamunt… flasca, mala classificació i un 0
Nick Heidfeld: M’esperava molt més, fins i tot el veia sobre de Petrov
L’espera: Tants mesos esperant que tornés la F1!… s’ha trobat a faltar Bahrein!

Ferrari: Gairebé tots l’hauríem situat al lloc de Mclaren una setmana abans
Mark Webber: Cursa molt gris, a casa seu… Apallissat per Vettel
Felipe Massa: Bona sortida, però aquí s’ha acabat tot.

Vettel i Red Bull: Per no canviar!
Hamilton i Mclaren: Per canviar! la pretemporada no prometia
Vitaly Petrov: Ha tornat a amargar al Fernando, li ha pres el podi!
Sergio Perez: Wow!

Com us ha anat la primera jornada de la Superporra? Veig molts zeros!! 🙂

Salut i benzina!