Prèvia Gran Premi del Brasil: Històricament decisiu

El Gran Premi de Brasil ha estat la cursa que ha decidit els 5 últims campions del món. I no ha set només com a conseqüència de ser l’última cursa, ja que aquesta no ho ha estat en dues ocasions. Hi recordo el primer títol d’Alonso, que va arribar bastant sobrat. També hi recordo el segon, amb un Michael Schummacher que no va poder aconseguir l’impossible tot i protagonitzar una cursa (a les hores creiem última) totalment memorable. Hi recordo el títol de rebot de Räikkonen davant les cares llargues de l’equip Mclaren. Qui pot oblidar-se també d’aquell títol que gairebé guanya Massa, però que finalment va emportar-se Hamilton a l’últim revolt?

Brasil ha protagonitzat curses memorables els últims anys i els de Sao Paulo poden estar contents de tenir un Gran Premi tan decisiu. Una de les coses que molta gent no sap és que el Circuit està ben bé al mig d’un nucli urbà. Però el traçat no és només especial per això. En certa mesura em recorda a Bèlgica: el circuit té molts desnivells i una recta de meta molt llarga que culmina amb un dels revolts més interessants de tot el calendari: La S de Senna. Aquest a vegades em fa pensar una mica el famós “sacacorchos” que podem veure a Lacuna Seca a les curses de MotoGP.


Algú mirarà la cursa des del balcó

Brasil sempre ha set terra de bons pilots, i no ho dic només pel més famós de tots: Ayrton Senna, sinó també per la família Fitipaldi i la Piquet. Una cosa curiosa dels pilots brasilers és que han traspassat el seu ofici als seus fills en varies ocasions: Tant la família Senna com la Fitipladi i la Piquet han tingut més d’un membre de la família a les graelles dels Grans Premis. Potser algun dia veurem un Massa Jr o potser un Barrichello Jr? Val a dir que les segones parts no han set mai massa bones…

Finalment i com a curiositat, dir-vos que existeix una possibilitat de que els 5 pilots candidats al títol acabin el mundial empatats de punts:

GP de Brasil:
1 – Button
2 – Vettel
5 – Hamilton
6 – Webber
10 – Alonso

GP d’Abu Dabi:
2-Button
4-Hamilton
6-Vettel
8-Webber
DNF-Alonso

Amb aquesta combinació de resultats Alonso guanyaria per tenir més victòries que Webber, Vettel, Hamilton o Button, però tots acabarien empatats de punts. Ho reconec, estic una mica malalt de tant fer números ;=)

Salut, benzina i “caiprinyas”!