Sergio Pérez, primer rookie del 2011…

Aquesta setmana Sauber anunciava el fitxatge del mexicà Sergio Pérez per a formar equip amb Kamui Kobayashi l’any que ve. Pérez ve amb el patrocini molt important de Telmex, companyia de telecomunicacions propietat d’un dels homes més rics del món, Carlos Slim, però per sort el pilot mexicà, a part de diners, té talent. Coneixem-lo una mica més…

Sergio Pérez Mendoza va néixer el 26 de gener de 1990 a Guadalajara, Mèxic. Té un germà més gran, Antonio, que competeix a la NASCAR mexicana. També conegut com a “Checo”, Sergio Pérez començà el 1996 a pilotar karts, obtenint diversos títols a nivell nacional.
El 2004 Telmex el va incloure dins el programa “Escudería Telmex” on juntament amb el seu germà, Esteban Gutiérrez i altres, se’ls prepara per portar-los a la Fórmula 1. Aquell any Pérez va córrer les Skip Barber Series als Estats Units, sent onzé i rookie de l’any.

L’any següent Telmex se l’emportà a Alemanya per disputar la Fórmula BMW ADAC. S’hi va estar dos anys, quedant catorzé i sisé, sense cap victòria. Aquell any 2006 també va disputar una reunió de la desapareguda A1GP amb l’equip de Mèxic.

El 2007 “Checo” se’n va a Gran Bretanya. Disputa la Fórmula 3 britànica, classe National (per a cotxes més antics) i s’emporta de carrer el títol, amb 14 victòries. Continuà l’any següent a la F3 britànica, aquest cop en el campionat de cotxes actuals. Amb el mateix equip, T-Sport, Pérez va ser quart a la classificació amb 4 victòries. Aquell any el mexicà compartí pista amb Jaume Alguersuari, que va guanyar el títol.

L’hivern de 2008-09 Pérez disputa les GP2 Asia Series amb l’equip Barwa d’Alejandro Agag. El mexicà aconsegueix dues victòries i ésser setè al campionat. Va disputar el campionat 2009 de GP2 amb Arden, no aconseguint cap victòria pero donant mostres del seu talent.
Aquest 2010 va tornar amb Barwa i Pérez ha estat qui ha disputat més el títol a Pastor Maldonado. A falta d’una cursa, Pérez és segon a la classificació, havent obtingut quatre victòries.

Degut a la seva joventut, molts creuen que Pérez pot ser una gran estrella. Mèxic certament ho espera, doncs han passat molts anys des dels temps de Pedro i Ricardo Rodríguez. Des de Fórmula 1 en Català li desitgem sort!