Prèvia del Gran Premi de Corea : Els candidats

3 curses, 5 possibles campions del món: Webber, Alonso, Vettel, Hamilton i Button. Ells són “Els candidats”. Tot i que aquest últim va al darrere del tot i comença a tenir-ho francament magre, aquest esport ens demostra sempre que tot pot passar, igual que a la obra mestra de J.J Abrams. Arribem a Corea i en Jacob encara té 5 noms a la cova, una cova que a l’inici de temporada n’hi havia 26. Cursa a cursa s’han anat descartant, ratllant el seu nom sobre la pedra. Però el què està clar és que, guanyi qui guanyi aquesta temporada, haurà guanyat per alguna raó. Potser estava destinat a fer-ho?

Va, prou LOST que encara tinc que entendre el final. Nois això ja s’acaba. El Gran Circ arriba a Corea. Què puc dir de Corea? doncs evidentment no podré tirar d’arxius històrics, però he de dir-vos que el circuit m’agrada. És veu molt ràpid i la recta és espectacular. L’estat de l’asfalt és absolutament lamentable, però és totalment comprensible tenint en compte que fa  un mes encara no estava asfaltat! Patina, patina com la gelatina. Els lliures 1 i 2 han estat una festa de virolles i sobretot sortides de pista. Però si no fos prou amb això, el ritme de desgast dels pneumàtics és garrafal. Perquè? doncs perquè avui més que uns entrenaments de F1 semblava que estes veient el Rally Catalunya! :). Els cotxes derrapen,i en conseqüència els pneumàtics es degraden.

Pluja al diumenge, 99% diuen. Com estarà la pista amb moll? doncs no ho sé! en teoria els cotxes haurien de dipositar molta goma sobre aquesta i diumenge hauria d’estar més practicable, però veurem…. no ho tinc pas clar. Us imagineu la pista de patinatge d’avui amb aigua a sobre? buuff!

Però encara no sóm a dissabte i ja estan fent canvis en el circuit. La polèmica s’ha estaballat al revolt 16: hi ha un gran sot just al costat del piano. Per posar-hi més formatge al pa, tenim un mur just al costat. Aquesta nit ja teníem els obrers modificant el traçat.

Però és clar! mai plou a gust de tothom. Es veu que els canvis afectaran significativament als temps per volta. Hi ha qui havia aconseguit uns bons reglatges per passar ràpid a aquest viratge… En fi, amb aquest ferum a l’oval d’Indianapolis he de dir que la seguretat hauria de ser el primer.

Els temps dels lliures 2 prometen una cursa espectacular: Webber, Alonso i Hamilton estan en 3 dècimes. La cursa promet ser apretada, i m’atreviria a dir que la sessió de classificació també ho serà. Tenim tots els ingredients per un cap de setmana vibrant: circuit nou, pluja, temps apretats i… el més important: els 5 candidats. Esperem que aquest cap de setmana ningú abandoni la illa i arribem a Brasil encara amb tots 5.

Això si, a alguna hora o altre algú es convertirà amb l’elegit…

Salut i benzina!


PD: La idea original dels candidats me la va donar el coautor d’aquest blog Marc Costa i Sitjà