Crònica Gran Premi d’Itàlia: Fernando noi crediamo in te

Una pancarta d’un tifossi brillava de joia davant del podi: “Fernando noi crediamo in te”, és a dir, “Fernando, nosaltres creiem amb tu”. En un moment on Alonso i la mateixa Scuderia estaven sent qüestionats per errades absurdes, el Nano ha tornat a ser el Nano i Ferrari ha tornat a ser Ferrari, i no han elegit un millor escenari per a dur-ho a terme.

Sabeu què?, aquest cap de setmana m’ha recordat enormement a aquell en què Michael Schumacher va anunciar la seva, pel que s’ha vist falsa, retirada. En aquella ocasió el Michael va alçar-se amb la victòria davant de la seva gent. Fins avui, havia estat ell l’últim cotxe vermell en pujar al més alt del podi a Monza. Però el Michael no només va aconseguir això, sinó que junt amb la retirada per avaria mecànica de Fernando Alonso va aconseguir tornar-se a posar a la lluita pel títol. La paradoxa més gran és que aquell dia, quan el Fernando sortia del seu cotxe amb el motor fos, tot eren xiulets per part dels tifossi, mentre que avui era l’heroi local i tots els nens volien la foto amb ell. Bé, suposo que això és Ferrari: amor incondicional.

Avui festa de la bona a Monza

Doncs avui el Fernando ha aconseguit quelcom semblant i al final resulta que no era l’hora dels adéus. Ja perdonareu el meu error en descartar Jenson Button i Alonso pel títol després d’SPA. La Fórmula 1 ens demostra una vegada més la grandesa d’aquest esport: mai res està decidit. Sembla mentida com han canviat les coses després d’un sol Gran Premi. Tornem a tenir la salsa de 5 seriosos candidats al títol. Realment estem a la temporada perfecte.


5 pilots en 24 punts!

Però suposo que em toca parlar una mica del Gran Premi. A part de destacar l’actuació del Fernando, no podem deixar de destacar també la del Jenson Button. Consistentment més ràpid que Lewis Hamilton en tot el cap de setmana, el britànic ha realitzat una brillant actuació que el porta a quedar-se a només 17 punts del seu company d’equip. Podria haver fet més? ho dubto, avui era el dia de Fernando i de Ferrari. Ha fet tot el que podia fer i més, amés, no sabem com anava el cotxe després de perdre aquell tros de difusor. També han estat molt correctes Felipe Massa (molt bon ritme i cap error) i Sebastian Vettel. L’alemany ha demostrat que ell també sap estalviar pneumàtics. Quedem tots amb el dubte de si allò del motor ha estat una maniobra de Red Bull per deixar passar a Webber. Mai ho sabrem.

Parlant de Mark Webber! definitivament no ha estat el seu dia. Cursa molt gris de l’australià i, si us plau, que s’ho faci mirar: no pot perdre 5 posicions a cada sortida. No sé si és la pressió o una altre cosa, però és la quarta o cinquena vegada que fa el mateix aquest any. Una cosa és sortir malament, com ha fet per exemple Alonso avui, l’altre és sortir lamentablement com ens té aconstumats Mark Webber. De res serveix tenir el cotxe mes ràpid al dissabte si perds aquesta avantatge els 5 primers segons de la cursa. De totes maneres, com el qui no vol, es torna a posar líder.

Un petit anàlisi de les curses que queden. Red Bull ha guanyat a Malàisia, Catalunya, Mónaco, València, Silverstone i Hongria. Ferrari ho ha fet a Bahrain, Alemanya i Monza. Queda ben clar el que tots sabem: quan hi ha revolts que requereixen alta carga aerodinàmica Red Bull és el rei. Ferrari ho és en circuit de llargues rectes. Què passa amb Mclaren? L’escuderia de Woking ha sortit victoriosa a Austràlia, Xina, Istanbul, Canadà i Spa, circuits que no segueixen cap mena de patró. Podem dir que el rendiment de Mclaren sempre serà una mica una sorpresa. Els circuits que queden (Singapur, Corea, Japó, Brasil i Abu Dhabi) haurien d’afavorir pràcticament tots a Red Bull. Veurem però què és el que acaba passant. Finalitzem amb els semàfors.


Fernando Alonso: Hat Trick i cap de setmana amb domini total. Alonso ha tornat a ser Alonso.
Jenson Button: Perfecte, millor impossible avui.
Ferrari: Cap errada estratègica en cap dels dos cotxes. Victòria a casa.
Nico Rosberg: Amb els temps que corren no és fàcil fer cinquè!

Mark Webber: Necessita millorar a les sortides o se li escaparà el títol en els primers segons de cada cursa.
Sebastian Vettel: Bona cursa, però aquest cop mala classificació. Al revés de l’habitual en ell.
Els pilots catalans: Definitivament, no ha estat el seu cap de setmana ni el deu seu equip.

Lewis Hamilton: Errada molt greu que ha recordat al Hamilton imprudent de fa tres temporades. L’honora per això reconèixer el seu error.
Vitaly Petrov: No és un problema d’aquesta cursa, sinó de les últimes. Ningú es recorda de com sorprenia a principis de temporada? avui tretzè, està perdent la brillantor.

Ens veiem aviat. Salut i benzina