Chi lo sa?

Com cada temporada i a les acaballes de la gira circense, es dona el tret de sortida als rumors, especulacions, filtració moltes vegades interessades de notícies i/o propostes, ball de noms, canvis, normatives, i altres sorpreses inesperades fins a la clausura del F1 tour.

Aquesta vegada sembla ser que es preparen canvis per renovar i capgirar alguns dels protagonistes dins de la carpa, i més concretament en l’escenografia d’una de les colles d’artistes més rellevants, emblemàtiques i significatives del espectacle: Ferrari.

Us imagineu al “Flavio” com a cap esportiu de l’esquadra en substitució de Domenicali? en aquest circ, de més verdes n’han madurat!

Potser només es tracta de pura especulació qui sap, però durant el passat gran premi d’Itàlia, vàrem poder veure al Mr. Billionaire pel paddock de Monza com si res, fins i tot al costat del “boss” (Montezemolo) i també dins del box de l’equip! Allí va coincidir (casualitat?) també amb els actuals directors de la Fiat (Elkann i Marchionne), en resum en poca estona i d’un sol cop, al costat dels màxims “capos” de Ferrari!

Les males llengües el situen abans del 2013 com a substitut d’en Domenicali, almenys això és el que s’especula des de la premsa alemanya i alguna d’italiana.

Podríem fer moltes elucubracions sobre el tema, però de ben segur que no ens portaria enlloc, si, que cal tenir amb compte la posició d’en Domenicali dins l’esquadra i les seves futures atribucions envers al resultats que puguin obtenir d’ara fins al final del curs.

Des de el meu punt de vista, potser és tan sols una impressió subjectiva, l’Stefano, el veig un bon jan, un tipus noble, empàtic i emotiu, potser a vegades indecís i poc segur en si mateix, atrapat sense voler en una dualitat interna d’interessos contraposats i això és dolent per ell mateix i de rebot per l’equip, repeteixo és una impressió personal, res més.

Temps al temps “jutge inexorable”, de si el rumors es confirmaran o no, pensem que a l’esquadra i ha aterrat l’Alonso, ex-deixeble i fidel incondicional seu, i a més a més de la mà i els calés d’en Botin y Cia. (Santander).

Teories conspiratives?, m’agraden! de fet, son divertides i fins i tot a vegades es fan realitat, el clan dels “Todt i Massa” dins de Ferrari encara tenen una important quota de poder i molt probablement d’interferència envers al “new team” Alonso. Tampoc seria res de l’altre món, pensar que l’asturià vol canviar el pes de la balança al seu favor i qui millor que tenir com a director esportiu de l’equip al seu ex-cap i amic a Renault, a la fi, ell va ser el seu descobridor i fadrí.

Molt probablement també que els canvis que veurem en un futur pròxim a l’esquadra inclouran un canvi de pilot i de ben segur, envers al Kúbica, amic de l’asturià i amb molts números (pràcticament tots) per substituir al Massa.

“Team radio : Alonso wants to make changes in Ferrari, confirm whether you have understood the message”

Sembla doncs, entre uns i altres es prepara un canvi general d’inèrcies a l’equip en diferents fases, que inexorablement inclou un traspàs de poders (interns) entorn a una “planificada” estratègia “Alonsista”.

Esperem esdeveniments per la propera temporada, pensant que depenent dels podis i els resultats d’aquí fins al final de la funció, en seran uns o altres amb més o menys celeritat, si són a fi de bé, per l’equip i la família de la F1, benvinguts siguin!.

Chi lo sa?


Article per Pere Sitjà i Corrius, incloent l’edició fotográfica.