Crònica Pole Position Gran Premi de Bèlgica: Sessió Estratègica

Aquest és un d’aquells Grans Premis que he seguit amb intensitat. He pogut seguir totes les sessions d’entrenaments desde TV3. D’aquesta manera m’he fet una idea molt clara de per on aniran les coses. Recomano fer un seguiment així d’un Gran Premi de tant en tant, et mires la carrera amb uns altres ulls. T’anticipes a què passarà.

El divendres semblava que Red Bull no estava on havia d’estar. No obstant això hi va haver-hi unes sessions bastant atípiques. Els pilots gairebé sempre van córrer amb la pista molla. Amb aquestes condicions Mclaren, i fins i tot Ferrari, semblava que estaven un pas per davant de Red Bull. De totes maneres quan ha arribat el sol, l’escuderia de la beguda energètica ha posat les coses al seu lloc.

La pole ha estat estratègica. És aquell tipus de sessió que sortir en el moment erroni et condemna al darrere de tot. Dels resultats més destacables hi situem la bona classificació de Kubica (i la mala de Petrov, una llàstima), la millora de Williams que ha quedat per davant de Mercedes i la mala classificació de Fernando Alonso (i no pas de Felipe Massa).

Ferrari s’ha equivocat posant els pneumàtics gastats al Fernando en el moment que haurien d’haver posat els nous, de totes maneres penso que la volta d’Alonso tampoc ha estat massa bona. Alonso pensa amb la cursa i s’ho ha jugat tot a que aquesta sigui sobre mullat. Els seus reglatges són totalment per aigua. Això ho demostra que porta tot el cap de setmana sent lent als sectors 1 i 3, aquells que necessiten carga aerodinàmica baixa. Sino plou, Alonso acabarà en un pou, si plou, doncs veurem. Surt desè, tampoc crec que hi hagi remuntada èpica.

Mclaren ha demostrat que torna a la lluita. Després d’unes curses discretes, l’equip anglès porta tot el cap de setmana donant guerra, i avui Lewis Hamilton ha protagonitzat unes voltes boníssimes, tenyint de púrpura tots els sectors. No surt primer demà, però s’han mostrat millors amb pluja que Red Bull, i ja sabem que aquest segon és l’equip dels dissabtes. Al diumenge les coses canvien.

Les grans incògnites de la carrera són el paper de Kubica, la lluita entre Webber i Hamilton i què passarà amb Alonso. Malgrat tot, si plou el panorama pot ser totalment diferent i els punts d’interès poden estar a tot arreu. El circuit d’SPA mai decepciona. Demà s’espera pluja extrema.

Salut i benzina