Crònica Pole Position: En terra NO tan hostil

Al final, i com ja s’anava veient des de la primera sessió d’entrenaments, Mclaren no ha encertat el cotxe en el seu Gran Premi. Almenys de moment, la terra hostil que havia de ser Silverstone, s’ha convertit, inesperadament, en una terra NO tan hostil.

Aquesta vegada els anglesos no només s’han vist superats pels seus principals rivals (Red Bull), sinó que també ho han set pels dos pilots de Ferrari. Especialment frustrant ha estat la classificació del Jenson (14é). La veritat és que aquell campió que estava posant pressió al pròpi Hamilton a principis de temporada s’està esvaint cada vegada més i, juntament amb Felipe Massa, comencen a agafar el perillós camí de la mediocritat.

Amb aquesta pole de Sebastian Vettel de la mà de l’equip Red Bull (9 de 10!), es confirma una vegada més l’absolutament insuperable velocitat de l’equip “del toro vermell” en sessions de classificació. A les carreres per això sempre els hi acava passant coses: una mala sortida, una avaria mecànica, un xoc entre els dos pilots… Demà la carrera està més oberta del que aparentment els temps ens diuen (Alonso i Hamilton a prop d’un segon de Vettel i Webber). Personalment no penso que sigui un passeig triomfal com ho ha estat la pole.

No ens poden deixar de donar la nostra més sincera enhorabona al Pedro, que ha aconseguit colar-se a la Q3 i amés no classificar-hi últim. El català ha deixat al mateix Michael Schumacher rere seu. És confirma l’evident millora de Sauber que ja vam veure a València i “el carro de polos” que era el C29 ja torna a ser un Fórmula 1 amb cara i ulls.