Crònica GP de Canadà: Doblet de pitet

Triplet de pitet. I doblet, també.

Dinou anys hem hagut d’esperar per veure de nou una imatge memorable per la història de la Fórmula 1: tres campions del món al podi, en aquest ordre, els tres magnífics de la cursa: Lewis Hamilton, Jenson Button, i ves quina cosa, Fernando Alonso. Quina cursa la de Montreal, esperem que mai mai mai més s’en vagi del campionat (encara que l’asfalt destrossi la goma de Bridgestone).
Quina cursa, no sé ni per on començar, comencem amb estil; pel final. Nou doblet de McLaren, sembla que aquest és l’any dels doblets, Ferrari, Red Bull i McLaren. Espectacular cap de setmana de tot l’equip de Woking que de nou no han errat en cap aspecte de la competició durant tot el cap de setmana, subvervi treball per sobre de tot de Lewis Hamilton. Em paro un moment:
No heu vist l’anunci de Vodafone?

És fantàstic, i és que és veritat, aquest cap de setmana entre el rifi-rafe al bòx i l’adelantament amb el doblat pel mig (un lotus si no recordo malament) el duo dinàmic Hamilton-Alonso, recorda al binomi memorable Häkkinen-Schumacher, o no recordeu l’avançament de Häkkinen també aprofitant a un doblat? (Si no recordo malament Hockenheim’99). La qüestió és que crec que els senyors de Vodafone-España, l’han encertat totalment: saben que van amb “el dolent” i “el dolent” és boníssim; ahir li va mullar la orella al Fernando (i el Button també), ésclar que això no és tan greu si pensem que en el fons el Fernando no podia fer-ho millor; el Ferrari és bastant pitjor que el McLaren (i el Red Bull), i sinó que li diguin a… Felipe Massa.

Häkkinen VS. Schumacher…. ah, no.

Reprodueixo aquí un fragment de conversació que vaig tenir amb l’ivan a la cursa (vía iPhone) just en el moment de la col·lisió “conitnua” Sutil-Massa:

Marc: En Massa és un paquet…
Ivan: Massa que ho sé.

Subtil ironia de l’Ivan :). I és que el carioca ahir es va coronar com diuen els meus col·legues, ja em direu, la diferència entre el rendiment de l’Alonso i del Massa és senzillament espectacular. Molt més àmplia de la que hi havia entre el Rubens i el Michael (de fet a vegades era per dubtar-ne), jo de vegades faig hipòtesis sobre què hauria passat la temporada anterior amb un parell de pilots amb els ***ns ben posats.

Bé continuem: Red Bull? Oh, de veres, no hi tinc res en contra però m’agrada veure que no podran dominar aquest campionat amb mà de ferro, de fet, m’encanta. Mark Webber va estar molt absent, dels 5 contingents a la victòria el més desfavorit sobretot pels problemes amb la caixa de canvi del principi, i és que era espectacular la diferència entre els 7 primers classificats i la resta. Robert Kubica el convidat inesperat de la temporada, ha tingut molt a ratlla al Michael i a més ha marcat la volta ràpida de la cursa. Parlem del Michael… el Michael… en fí, molt malament, molt. La seva actitud ha sigut molt dolenta, les seves accions molt brutes, i ara que ha passat el temps i s’ha guanyat molt respecte entre pilots la seva actitud canta “com una almeja”, i això que no l’han sancionat al final… ha fet fora a Massa de la pista, s’ha enganxat amb en Kubica, s’ha saltat infinites vegades la xicane… en fí, és mereix un semàfor vermell. Segurament deu ser l’ànsia de quedar tan enrere d’un Rosberg enxufadíssim.

Buemi ha fet uns puntets que no ha pogut el Jaime, i en fí, finalment destacar el pas endavant de Louts, el Heikki ha tingut moments en la cursa en els que molts pilots no es podien creure que estigues defensant la posició. Tot un què. Reflexions finals: la Fórmula 1 no és aborrida… que n’aprenguin!

I ara, els semàfors:


McLaren: Repeteixen al semàfor verd… gran actuació de tot l’equip.Fernando Alonso: Crec que a pesar dels avançaments absurds entre doblats, HRT i Lotus, ha tingut una magnífica actuació-


Red Bull: En principi el cotxe de Vettel ha tingut un problema tota la cursa i el de Webber ha tornat a tenir problema de mecànica. De totes totes és molt positiu que no estiguin al davant, així que els deixarem… grocs.
Force India: Mucho ruido y pocas nueces.

Michael Schumacher: Una actitud a la pista (problemes de pneumàtics apart) denigrant.Felipe Massa: Jo en el seu lloc, no ho soportaria, a sobre, sancionat.

Us deixo amb un video boníssim que ens ha fet l’Ivan:

Yo es que me desorino.