Prèvia del Gran Premi de Mònaco: Serà El Clàssic l’inici de l’apogeu vermell?

I arriba el Gran Mite de l’automobilisme mundial: El Gran Premi de Mònaco. Es tracta de la que és segurament la cursa més llegendària i coneguda a nivell global, la cursa que qualsevol pilot, de qualsevol disciplina, vol guanyar pujant així al més alt del “ minipodi” improvitzat.

Sempre s’ha dit que la cursa del Principat és la cursa on més és valoren les mans del pilot vers el seu monoplaça. Sigui veritat o no, si ens fixem amb els pilots que hi han guanyat hi trobem a Michael Schummacher, Graham Hill, Kimi Räikkonen, Jenson Button, Lewis Hamilton, Juan Pablo Montoya, Fernando Alonso i David Coulhard. Ja ho veieu “quatre arreplegats” ;). Però el més gran de tots en aquest traçat va ser Ayrton Senna, que hi va guanyar 6 vegades, 5 de consecutives!!!


Avui ha estat Fernando Alonso qui ha estat el més ràpid en aquest circuit de poc més de 3km. Després de ser l’únic que ha baixat de 1:16 i del bon paper de Felipe Massa, tot sembla indicar que Ferrari farà un pas endavant a Mònaco i que no tornarem a veure el passeig de Webber a Monmeló. No obstant això, tots sabem que els temps de, en aquest cas dijous, no solen indicar massa res, i menys amb Mònaco on la cursa sol ser imprevisible. Però bé, també sabeu que els pilots de Fórmula 1 son competitius fins i tot a les bitlles, o sigui que a ningú li agrada fer un mal paper. Segueixen al Fernando, Nico Rosberg, Vettel, Massa i Michael Schumacher.

Faltarà veure què passa amb el primer Gran Premi de Mònaco amb la nova normativa. Què passarà si no pots fer ni avançaments ni portar una estretègia diferent al teu rival? La veritat és que no ho sé, tot i que penso que el tema està una mica mitificat: no és impossible avançar a Mónaco. Recordo un munt de maniobres espectaculars al final del túnel. M’agradaria saber on hi han hagut més avançaments, si a Mónaco o a Monmeló. Exemples? Varis:

Fins i tot al viratge més lent del mundial hi han hagut avançaments:

O sigui que no us creieu això de que a Mònaco no es pot avançar, simplement s’han de tenir “ben posats” ;). Per cert, s’espera pluja pel cap de setmana, sobretot al dissabte

No deixeu d’omplir la Superporra!

Salut i benzina