Noves maneres de veure la Fórmula 1

La tecnologia arriba a la Fórmula 1, però aquesta vegada no arriba en forma d’una important innovació d’un monoplaça. Aquesta vegada les noves tecnologies han arribat pels espectadors.

Gràcies a la suggerència del meu company i cofundador d’aquest blog Marc Costa Sitjà, ja porto uns mesos mirant la cursa d’una manera diferent, una manera que em permet saber què passa en qualsevol moment, que em permet tenir una informació molt similar a la que disposen els mateixos equips i que em permet seguir el meu pilot fins i tot quan no l’enfoquen les càmeres de TV ni me’n diuen els temps. Ara miro les curses accedint al registre de temps de la FIA i, és clar, ho faig en directe.

Actualment, tothom pot accedir als temps en directe de la cursa desde la pàgina web de la formula 1 (www.formula1.com). Us haureu de registrar, però creieu-me, val la pena. La idea és doncs que mirem les curses amb un ordinador portàtil connectat a aquesta web al costat del sofà. Com a altres opcions podem utilitzar els Smartphones (diga-li Iphone o diga-li Blackberry) que permeten descargar-nos una aplicació amb la mateixa utilitat. En el cas dels telèfons amb connexió a Internet, existeix també la possibilitat d’endur-nos els temps al circuit mentre veiem la carrera en directe. Ja no fa falta dur prismàtics per llegir els temps de la , a vegades no suficientment gran, pantalla.

La informació que tenim de la cursa creix de manera exponencial i fa molt més interessant el que és la essència de la Fórmula 1: la lluita de temps. Aconseguix que curses aparentment aborrides cobrin un nou interès, ja que el seguiment dels temps fa molt més visibles els moviments de cursa. Sovint hom s’anticipa fins i tot als comentaristes de TV amb el què està passant i passarà. Amés amés, podem seguir la part de la cursa que ens interessa a nosaltres en tot moment.

Sobre els beneficis d’utilitzar aquests aparells quan es van a veure curses en directe són tan evidents que gairebé no cal ni parlar-ne. Deixes de mirar la llunyana pantalla i et centres amb els cotxes que tens davant. Quan vols saber un temps el mires a la teva mà, ni prismàtics ni històries. Sorprén el ben sincronitzat que està en la realitat. S’arriba a l’extrem de: “d’aquí un segon passarà el Button per davant nostre”…. 1 segon i… aquí el tens.

Per Turquia no deixeu de probar-ho, prometo satisfacció garantida. Si no us agrada no us tornaran els diners, ja que, en el cas d’accedir-hi mitjançant la pàgina web, el servei és gratuït. De cara als Smartphones prepereu la butxaca, us tocarà esquitxar 25 euros. De totes maneres, val molt la pena.

Salut i benzina!