Prèvia Gran Premi de Malàisia: Pluja i calor

I tant sols 7 dies després, ja hi tornem a ser. El Gran Circ retorna a la, sempre calurosa, Sepang. El Gran Premi sempre arriba amb el dubte de si caurà una tempesta amazònica als 5 minuts de carrera o bé si els pilots hauran d’aguantar temperatures sofocants durant el transcurs de la carrera.

El campionat hi arriba en un punt prou interessant. Primerament, i de nou, caldrà veure què és capaç de fer Red Bull. Una vegada més, i de la mà de Sebastian Vettel, hauria de ser el màxim candidat a alçar-se al capdamunt del podi. Però la veritat és que la màquina d’Adrian Newey quan no falla per una cosa ho fa per una altre, recordant moltissim a la situació viscuda per Kimi Räikkonen i aquell Mclaren, dissenyat també per Newey. No vull ser injust amb el brillant enginyer, però la veritat és que en els seus cotxes, sobretot últimament, la tònica dominant és sempre la mateixa: molt ràpids però es trenquen.

Al Gp de Malàisia hi ha una altre dada important: el Kaiser, l’heptacampió Michael Schummacher, MAI, en tota la seva història, ha estat superat més de dues vegades consecutives en la sessió de classificació. Si Rosberg torna a superar al seu company en la Pole Position caurà un dels “rècords” del Michael. L’alemany no pot tardar molt més en començar a donar resultats, sinó la gent el qüestionarà carrera rere carrera.

Se’m poden acudir molts moments en els anys d’aquest Gran Premi, però el que s’endú “la palma” és el de l’any passat. Recordo que, gràcies a la tonteria de fer la cursa a mitja tarda, aquesta no va poder finalitzar. Després de la tempesta… els monoplaces al garatge, perquè allà no hi havia qui s’hi veiés. Pel que sembla no n’han aprés, la cursa segueix mantenint un horari similar. De totes maneres, la cursa va deixar-nos una imatge única: el gelat de Kimi Räikkonen

Doncs apa, prepareu el televisor i a gaudir. De ben segur que tindrem una cursa espectacular, i molt millor si seguiu les cròniques per Fórmula1EnCatalà!