Crònica Pole Position Gp de Malàisia: Double Facepalm

Sabeu què és un “facepalm“? Ve de la culturilla forera, jo no sabia què era fins fa ben poc i no fa pas gaire he entès perfectament el seu significat, i em serà molt fàcil introduir-vos-el a vosaltres; la pole position d’avui es mereix un bon facepalm:
Perquè expresant amb paraules com d’inútil ha sigut, no funciona.
Jo mai he acabat d’entendre una cosa… el comportament dels “grans” a les Pole Positions, o les qüalificacions, i menys ara, amb les restriccions d’entrenaments que hi ha… si tens vint minuts per córrer en un traçat, perquè n’aprofites cinc? Sí esclar, per esperar a que la pista estigui plena de goma, d’acord, però ja en el cas de Malàsia és qüestió de lògica? Com et pots estar lamentant d’una climatologia tan variable i impredictible en una finestra de 15 minuts, i després confiar en les teves pèssimes prediccions? Doncs això és el que han fet tant McLaren com Ferrari, és mereix això un doble facepalm:

Quan les paraules fallen per expressar una catàstrofe, sempre tindrem el facepalm

El que ha succeit és ben senzill, els que es pensen ser els millors es creuen que tenen poder sobre Zeus i serán capaços de controlar el temps; mentre la major part dels equips sortien i feien algunes tímides voltes als primers minuts de la Q1, els equips grans esperaven que els miserables equips de segona i tercera els hi netejessin la pista i els hi dipositessin goma, s’ha posat a ploure de valent i atònits hem contemplat davant dels nostres televisors com Hamilton i Alonso eren incapaços de fer una volta decent a Malàsia; Jenson Button semblava salvar-se de la crema de bruixes, però acabava amb el cotxe a la grava. Facepalm també es mereix Jenson Button:

Jenson Button abans de sortir a fer el paripé

El que no acabaré mai d’entendre es perqué COLLONS (sí COLLONS) la F1 va a fer el paripé a un país on hi ha pluges torrencials a l’hora justa en que vol córrer la F1; perquè no és res més que això: fer el paripé; els aficionats europeus, un 99% dels aficionats a la F1? Ens hem de fer fotre per l’esmorzar, els pilots o passen una calor acollonant o passen fred, les estratègies i els preparatius no serveixen per res i més valdria sortejar-se els punts amb una loteria… però tot i això, la F1 segueix anant a Malàsia, crec que això es mereix un facepalm doble:

Pel que fa a la resta de la classificació vull destacar un altre facepalm important: l’actuació de Michael Schumacher, crec que TOTHOM esperava molt més del “kaiser” en pista mullada, jo de fet fins i tot esperava una “pole” però molt més “poleman” sembla ser el seu teòric segon; Rosberg que ho ha fet…. increiblement millor. Els que també ho han fet molt i molt bé son els pilots de Williams, tan Nico com Rubens (que per cert tornarà a compartir graella amb Michael :P) i com no els Red Bull que si no fallen… no fallen.

Un kaiser passat per aigua

Però podem estar tranquils ja que demà….
POT PASSAR QUALSEVOL COSA,
l’espectacle està garantit i tinc un pressentiment: No guanyarà Mark Webber.