Pole Position Gp de Bahrain: Primeres conclusions

Per fi ha arribat el dia més desitjat. Ja tornem a tenir amb nosaltres el Gran Circ amb la que pinta que serà, tal i com anuncien els de Tv3, la temporada perfecte. D’aquesta primera sessió de classificació (la primera en molts anys on sabem que els pesos de carburant són aproximadament els mateixos amb tothom), ja podem extreure les primeres conclusions i mig confirmar el que hem anat veient als entrenaments de pretemporada.

Tal i com es veia a venir, podem agrupar els diferents equips en varis “grups”. En un primer grup hi trobaríem Red Bull i Ferrari, amb molt poca distància entre ells. Es fa difícil saber encara qui serà millor dels dos, sobretot tinguent en compte la “voltassa” que ha fet Sebastian Vettel, deixant el seu company d’equip a més d’un segon. Haurem de veure demà el rendiment en cursa. A Ferrari, el primer assalt l’ha guanyat Massa amb una volta regular de Fernando Alonso, de nou haurem d’esperar demà per veure qui s’imposa. En un segon grup hi trobaríem a Mclaren i a Mercedes. Qui serà el millor cotxe pintat de planta en aquest primer inici de mundial? El retorn del Kaiser no ha brillat com enguany, superat pel seu company d’equip per tres dècimes. Que ningú s’esperi miracles, l’heptacampió necessitarà almenys unes curses per tornar a estar al seu nivell d’abans, si es que mai hi torna a estar. Darrere dels favorits figura el Renault, que sembla millor del que ens esperàvem, (sobretot tinguent en compte que el punt fort de Renault és la cursa i no la classificació). D’aquí ja ens aniríem a les posicions de mitja taula cap avall, De La Rossa i Alguersuari estan on esperàvem tots, firmant unes actuacions correctes en aquesta sessió de classificació.

Respecte als nous equips tampoc hem tingut massa sorpreses. He vist pilots en volta lenta moltestant una mica a pilots en volta ràpida, i els temps no són massa acceptables, però han estat fins i tot millor del que jo pensava. De totes maneres no tingueu dubtes que duran problemes a la carrera de demà. Gràcies a Déu el circuit de Bahrein és llarg (amb la remolació el més llarg després d’SPA), sinó els doblarien aproximadament a la volta 8-9, Això significaria que en una carrera els doblarien unes 6 o 7 vegades. No obstant això, la lluita entre els nous equips pot ser prou interessant ☺.

La graella de sortida de demà és simplement espectacular, feia molt temps que no recordava una graella tant bèstia. Hi són tots: Vettel, Alonso, Massa, Hamilton, Schummacher… De ben segur que hi haurà una lluita esplèndida per aconseguir ser el primer guanyador de “la temporada perfecta”.