Prèvia GP de Brasil: Aniran de Caipirinhes?

Confesso que aquesta foto… em fa molta ràbia… On està la rivalitat a la F1?

Els tres fantástics, no n’hi ha d’altres, únics a la graella: els tres candidats per a la titola mundial, com diria el meu germà. I dic titola perquè això més aviat sembla una casa de barrets, qui no vol que s’acabi ja aquesta turbulenta temporada 2009? Però bé deixem les conclusions de la temporada per quan aquesta realment hagi concluit; recordem que encara ens queda Abu Dabhi, encara que acabi essent una cursa d’exhibició pels carrers dels “jeques”.

I és que la veritat el panoramano es presenta gaire emocionant… esclar que tampoc s’ho presentava a Japó 2007 i tots sabem el que va passar, esperem que… pel bé de l’espectacle i l’esperança d’aquells que creiem (entre els que m’incloc… tot i haver escrit AQUEST ARTICLE sobre Jenson Button més aviat a principis de temporada) que Jenson Button no mereix esdevenir World Champion recollint punts com una rata. I amb (sense) victòries desde… maig? Només ens queda invocar a “San Ganchao” a veure si obra el miracle.

Com podeu veure, avui estic especialment àcid. I és que ja em fa prou ràbia que Brazil no sigui escenari de l’últim GP com ja ens hàviem acostumats (prou difícil va resultar desacostumar-se de Japó)… d’alguna manera potser… és l’última cursa d’interés, m’explico:

Com pot el “màgic” Jenson guanyar el campionat:

– acabant 1r
– acabant 2n
– acabant 3r
– acabant 4t amb Barrichello 2n
– acabant 5è amb Barrichello 2n
– acabant 6è amb Barrichello 3r or lower i Vettel 2n
– acabant 7è amb Barrichello 3r or lower i Vettel 2n
– acabant 8è amb Barrichello 4t or lower i Vettel 3r
– sense puntuar amb Barrichello 5è i Vettel 3r (us imagineu!!!!!)

Ho tenim magre magre magre. De totes totes no tot son males notícies… amb un 70% de possibilitats, el diumenge plourà, i tots ja sabem què va fer Sebastien Vettel en condicions “normals” amb un Toro Rosso, la temporada 2008 al GP de Monza…

Epica victòria de Vettel sota la pluja Monza’08

Èpica (desde la última posició) victòria de Rubinho Hockenheim’00

GUANYAR! ÀNIMS VETTEL! ÀNIMS RUBINHO! Ambdós tinc entès: els mestres de la pluja.

Parlant de Brazil… perquè hem de recordar que el GP és a Brazil gairebé me n’oblido… Brazil ens ha proporionat històricament GP memorables… molt memorables. De fet, no recordo un GP de Brazil que no ho hagi sigut: la temporada passada, una cursa èpica sota la pluja on Timo Glock va evitar que Lewis Hamilton acabés a un sanatori traumatitzat de per vida i ens va deixar un GP de película en una temporada un pèl més descafeinada que la 2007 fruit de les irregularitats de rendiment de Ferrari. Fa dues temporades… segurament una de les curses més emocionants que recordo de la última dècada… juntament amb Brazil 2008; 2006 la retirada de Michael Schumacher, 2005, el campionat de l’Alonso… i així podem seguir anant endarrere en el temps; un dels meus circuits preferits també i dels pocs que gairebé em conec de memòria. M’encanten les seves curves, les lentes i les ràpides… Repeteixo. creuem els dits.