Previ GP dels Emirats Àrabs: Cap on va la Fórmula 1?

El nou circuit dels Emirats Àrabs, batejat amb el nom de “Yas Marina Circuit”, no és sinó una confirmació de per on volen fer anar la Fórmula 1. Països amb una forta tradició en l’automobilisme com per exemple França, Canadà o Anglaterra s’estan quedant sense Grans Premis. Els països europeus estan perdent carreres temporada rere temporada. Molts ja han passat a la història: Qui no recorda el mític traçat austríac de l’A1 ring? i San Marino? Magny Cours ja forma també part del passat. Però amés, molts d’altres tenen la seva existència pendent d’un fil, Silverstone n’és un exemple i fins hi tot SPA està en perill.

Un dels mítics viratges de l’A1 Ring

El problema realment ve amb què passa amb les places lliures que deixen aquests Grans Premis, per qui les substituirà. A mi em sembla molt bé que la Fórmula 1 viatgi per a tot el món, que estigui a la Xina, als Emirats Àrabs i a Malàisia, però el que no toleraré és veure com aquestes carreres s’utilitzen únicament per a promoció turística d’un país o bé per què els quatre rics de sempre puguin veure una carrera sense desplaçar-se. No té cap sentit veure com el Gran Circ fa milers de kilòmetres per a córrer en un circuit on el públic brilla per la seva absència, on els pilots corren per les cadires buides de les tribunes.

Em fa mal veure com em tinc que despertar a les tantes per veure un Gran Premi, em fa mal també veure com es llancen milions d’euros en energia elèctrica perquè la pugui veure sense haver-me de despertar a les tantes, em fa mal veure que viatjar a veure Grans Premis cada vegada és més car perquè cada vegada hi ha menys Grans Premis prop de casa, em fa mal veure com la seguretat i l’espectacle es veuen afectats per culpa dels, econòmicament profitosos, circuits urbans, em fa mal veure com la carrera de Malàisia no es va poder acabar perquè es va fer fosc. En definitiva, em fa mal veure com cada vegada més ens prenen “La Fórmula” per dur-la a llocs que mai sabran valorar-la com és degut.

Circuit Yas Marina (Abu Dhabi)
Serà tan espectacular la carrera com ho són els voltants del circuit?