Jenson Button, digne campió del món?

; el Jenson és un digne campió del món. Abans d’escriure aquest article vaig començar-lo amb un “no, no és digne”, però després d’estudiar-me una mica els números un s’adona de que realment ha fet una molt bona feina. Possiblement no se’l té com un pilot talentós, com podria ser-ho Lewis Hamilton, Fernando Alonso o Sebastian Vettel, però la veritat és que el Jenson ha demostrat ser un pilot que, més o menys, sempre està allà. Pot ser lent a vegades, però sempre aporta el seu petit granet de sorra, no comet errades, i aquestes coses són vitals per no perdre un títol amb un “supercotxe”. Fem una ullada als resultats d’aquesta temporada:

El Jenson ha guanyat 6 carreres aquest any (contem Sepang que es va puntuar la meitat), són les mateixes que va guanyar Räikkonen per ser campió i una més que Lewis Hamilton. Però hi ha una cosa més interessant encara, el Button ha puntuat a TOTES les carreres de l’any excepte Bèlgica (que com recordareu va ser expulsat fora de pista al revolt de “les Combes”). Per una o altre cosa, Vettel no ha puntuat a 5 carreres, Barrichello , que també té uns molts bons números, no ho ha fet en dues. Addicionalment, l’anglès ha guanyat el doble de carreres que Vettel i el triple que el seu company d’equip. Si ens mirem els punts desde que el Jenson va deixar de guanyar (a partir de Silverstone), tampoc em semblen tan escandalosos. Button ha perdut 17 punts amb Sebastian Vettel i 9 amb Barrichello. Recordeu, Hamilton va perdre 17 punts en dues carreres, el Jenson amb mitja temporada.

Parlant de Hamilton, quanta gent va criticar l’anglès per no saber administrar una avantatge més que notable? Resulta que si no treuen la calculadora els critiquem, i si la treuen, com ha fet el Jenson, també ho fem. El Jenson HA ESTAT INTEL.LIGENT, no ha arriscat perquè no s’havia de fer, ha sabut administrar l’avantatge com Déu mana, i això òbviament és fruit de l’experiència.

El Jenson no és mal pilot, mai ho havíem dit i menys ho direm ara, amés, fins a on jo sé, és un dels pilots que més bé atén als aficionats, un d’aquests que no té mai un “no” per a la premsa. Jo mateix recordo haver demanat un autògraf al Button (el tinc a casa per cert), i no només em va firmar, sinó que es va interessar per mi i vam tenir una conversa, cosa que no va passar amb els altres pilots. En el fons m’hauria agradat més que guanyés el Sebastian, sobretot perquè és un pilot més talentós i obre pas a les noves generacions, però el Jenson ha fet molt bé la seva feina. Cert, tenia un cotxe fantàstic, però a cas no el va tenir Michael Schummacher en la meitat dels seus 7 títols mundials? No el van tenir Hill, Villenueve i fins hi tot el mateix Alain Prost? Mireu-ho per on vogueu, però tenim un digne campió del món de Fórmula 1.