Crònica GP del Japó: Veni, vidi, vinci.

Sebastian Vettel ens ha tornat a deleitar amb una victòria brillant sobre el traçat de Suzuka. La sensació de domini del jove alemany ha estat total i absoluta. No tan sols ha aconseguit guanyar sortint de la Pole Position, sinó que ho ha fet sense donar oportunitat a cap tipus d’oposició. Típica victòria perfecte de Sebastian Vettel. La veritat: sempre que guanya no dona cap opció als seus rivals.


Vettel ha tornat a la victòria al més pur estil “l’Últim Samurai“, fent-se amb una victòria que el deixa encara amb possibilitats matemàtiques d’aconseguir el títol. El Sebastian no es dóna per vençut ni s’hi donarà. Les possibilitats de fer-se amb la el títol mundial són realment remotes, però no pas gaire més que les que va tenir Räikkonen al 2007 (on, si mal no recordo, va remuntar pràcticament 20 punts en tres carreres). Amb uns Brawn GP tan dèbils tot és possible, i es que Vettel està sols a 2 punts de Barrichello.

I es que ni Brawn ni el Jenson sembla que hagin d’aixecar el cap. Semblen una mosqueta morta corrent arraconades al marge de la pista. Setè i vuitè ??? Els ridículs penalties que han rebut no son excuses. Sembla impossible que això siguin uns números que permetin guanyar un títol de pilots i de constructors amb tanta solidesa. Desde que tots els equips han pogut adaptar el famós doble difusor, l’aventatge de Brawn s‘ha anat reduint i reduint fins a ser, com podeu veure, un equip que sovint té problemes fins hi tot per arribar als punts. Els falta sols fer mig punt per guanyar el títol de constructors a la següent carrera, però després del vist en aquesta segona meitat de temporada, sento dir-vos que jo els donaria el “títol de difusors”. Escrit queda doncs l’important que és tenir un equip de gent treballant exclusivament en buscar buits legals al reglament.

Per la resta, sorprèn un rejovenit Jarno Trulli, que ha realitzat una carrera perfecte. Negativament m’ha sorprès avui Lewis Hamilton. El resultat ha estat prou bo, però no l’he vist amb la seva agressivitat habitual i al final fins i tot Trulli li ha recuperat la posició. El futur pilot de Ferrari, Fernando Alonso, poc més ha pogut fer sortint dissetè (amb un penalty que, ja em perdonareu, però no acabo d’entedre) i sobre Jaume Algersuari podem donar gràcies que no s’ha fet mal. Una sortida de pista al 130R pot tenir conseqüències molt greus, ja que és un revolt on fins hi tot hi han hagut víctimes mortals. Button en té prou en treure 4 punts a Rubens o 6 a Vettel. Podrà?

Pròxima cita… Brasil! Samba i Caipirinyas!

Sebastian Vettel: Sobren les paraules pel jove alemany.
Jarno Trulli: Wow! Toyota aquest any sorprèn tant habitualment que fins i tot deixa de sorprendre.

Lewis Hamilton: Bon resultat, però l’he vist molt “mort”. No semblava el Lewis de sempre.
Jaume Alguersuari: Llàstima de l’accident, perquè estava fent una carrera molt bona.

Brawn GP: Sincerament, em fa una mica de ràbia que guanyi un equip que ha fet una segona part de temporada tan desastrosa, sobretot per part de Jenson Button.
Fisichella: noi, no hi ha manera. No fa el ridícul com el Badoer, però encara no ha aconseguit ni un sol punt.