Crònica Pole Position Gp de Monza: Mercedes dóna una lliçó de fer bons motors.

6 dels 7 primers classificats avui porten motor Mercedes. Els senyors de Brawn Gp, Red Bull i Ferrari poden donar classes d’aerodinàmica, però, vist també després d’SPA, sembla que queda prou clar que el motor Mercedes és un motoràs, i és per això que tots els equips s’estan barallant per tenir-ne un.

Sutil no ha decepcionat, i ha aconseguit una, no deixa de sorprendre, esplèndida segona posició. Ja vam avisar, Force India tornarà a picar fort. Liuzzi també ha convençut, setena posició tot hi la seva llarga absència als Grans Premis de Formula 1. El substitut de Felipe Massa, Giancarlo Fisichella, no sé si deu fer-li gaire gràcia veure com tant sols ha aconseguit la catorzena posició. Hauria aconseguit la Pole amb un Force India? No ho sabem, de totes maneres comencem a veure ben clar que la seva actuació serà força millor que la de Luca Badoer.

Però no ens deixem el Poleman! Lewis Hamilton ha aconseguit una excel·lent primera posició i, amb kers, segurament es perfila com el pilot amb més opcions de pujar a dalt de tot del podi demà. Heikki també ha aconseguit una fantàstica quarta posició, però… a 0,77 segons de Hamilton! Estratègies diferents? Doncs segurament, ja que mirant els temps sembla força clar que tant Hamilton com Sutil van més buits que la resta. Kimi Räikkonen? En terra de ningú. Pel temps que ha fet (ha estat tercer) semblaria que tant pot tenir una estretègia de dos parades com d’una de sola.

La resta destaquen els Brawn, Alonso i els Red Bull. Tots amb temps similars i amb estratègies que pinten calades. Sembla que formaran un grup compacte en carrera. Alonso, l’únic amb Kers, n’hauria de treure profit.

Per demà les coses pinten per Hamilton, però no us fieu de Brawn GP, podrien guanyar a una parada. El mateix per Räikkonen. Ara, amb sis guanyadors diferents en els sis últims Grans Premis, em creuria ja qualsevol cosa.