Briatorada – Symonada

De nou, un article de Pere Sitjà i Corrius, els muntatges fotogràfics també son de la seva autoria, disfruteu-lo!

Bé, abans d’acabar la temporada, sota les carpes del circ, sembla ser que el pallassos ens en tenen un altre de preparada, res més elocuent que capgirar la funció gairbé amb el curs exhaurit.

Aquesta vegada, podem afirmar que va de debó i que l’escándol destapat és de proporcions considerables, ves per on, si no fan fora al noi del Pare (Piquet Jr.), potser a hores d’ara res de tot aixo hagués sortit a la llum!, ostres tú hom té la sensació de que seguint aquest circ, t’enserronen pel davant, pel darrera i per on els hi vingui en gana, de les corredisses i metrafes estrambòtiques entre vestidors, no en sabem ni la punta del nas.

Com ja he comentat en diverses ocasions, aquest món de la formula 1 tenint en compte que hi han molts diners e interessos en joc, tot s’hi val. De bambalines en fora ens volen fer creure que és un esport i un espectacle, i tant que ho és d’espectacle! Però de bambalines en dins la guerra i les consipiracions són el pà de cada día, i potser a hores d’ara, més fraticida quan el relleu del dos avis que encara manen (el dels cal·lés i el de les normatives) estan a les acaballes.

Sembla com qui abans de marxar, deixés la casa completament desmuntada, just l’estructura i poca cosa més, això és com les grans produccions de cinema, abans del final de la pel·lícula el decorat i tot el que l’envolta es destrueix de mala manera a fí de bé: per la producció i l’èxit del film.

Desenganyem-nos, fer el que varen fer el llogats de Renault, no té perdó de cap classe, igualment pel pilot, per obeir unes ordres com si es tractés de l’exèrcit, sempre el mateix: ordres d’equip, quin equip? El de Briatore, el de Saymonds, no fotem.
Curiosament de les tres care públiques només en queda una que… sortirà l’any vinent a la foto?

Al capo Briatore, li ha sortit el tret per la culata, ves per on, fa fora al seu representat sabent que té un mort a l’armari, i menyspreant al nen i a la reacció del pare, aquest per despit el fot de totes totes fins a matar, aquí si que va cometre un error de cálcul. De postres li ha costat tota l’estrategia que tenia enllestida pel pròxim relleu dels avis i que ja va començar a posar-hi fil amb la creació de la FOTA.

Pels avis i el seu entorn, això els hi ha anat d’allò mes bé, el cap del botxí en safata de platí, com es deuen fregar les mans, d’un sol tret, a l’opositor i revolucionari l’han deixat net i planxat com una patena, a més fotent-li la reputació enlaire d’una sola estocada, avergonyit doncs, marxa suposem per pacte amb els seus amos (Renault) per no enllafiscar la marca, de fet és lo mínim que pot fer; apa a buscar-se la vida (o més ben dit retirar-se) en altres indrets.

Hem de pensar que l’intel·ligència i la fredor planificada a llarg termini dels caràcters anglosaxons dels avis, pot i podrà sempre amb l’impetuositat i l’emotivitat inmediata dels caràcters llatins, aquest negoci es vulgui o no, va nèixer, ha crescut i potser algun dia morirà en els seus orígens, siguin quins siguin els seus representats temporals.

Cal doncs esperar aquest proper dilluns i analitzant el resultat, però vaja gairebé podem dir que està més clar que l’aigua (mineral per suposat), Renault no s’exclourà del campionat, el resultat a un any vista no es cambiarà i amb el sacrifici a la foguera inquisitiva de la FIA dels que han marxat, tindran la justificació perfecte per donar si més no. I en poca cosa més es dona l’afer per acabat.

Els efectes col·laterals d’aquesta Briatorada, es faran sentir en menys o més intensitat depenent de l’encarnissament amb que el sacsegin, per suposat que ell també en deu saber de molts d’afers que de fer-se públics farien molt de mal, per lo tant també és possibe que negocïn fins a on s’en fara ús personal d’aquest afer i pactin l’alçada del llistó, pel que respetce al nostre País, em sap greu pel pobre Agag delfí que al seu costat volia treure’n dentallada (profit) de l’assalt al poder i com no també del seu estimat sogre Aznar.

Sempre els hi quedarà l’opció d’obrir per a ells i fora de temporada, la discoteca Billionaire i si cal donar voltes amb el iot per el mediterrani fent escala a Montecarlo i València els dies de competició, i oblidar-se del glamour quinzenal que el desenvolpament de la competició els martiritzaba, i de quina manera.

A continuació la carta obertament confidencial del Flavio al Nelson senior. Em jugo el que vulguis que al Flavio se li escapava el riure a l’escriure-la.