Prèvia GP de Bèlgica, de nou al mític SPA

Aquesta vegada no tant sols el Gran Circ se’n va a Bèlgica, sinó que també s’hi desplaça dos dels redactors de Fórmula1EnCatalà, hom per segona vegada.

He tingut la sort de veure forces Grans Premis en directe (Monmeló, SPA, Moza i Magny Cours) però cap m’ha impressionat tant com el de Bèlgica, i és per això que repeteixo. No té preu veure com, del no res més absolut, al mig d’un bosc ídilic, on sembla que t’hi trobaries al mateix Robin Hood, allà ensotat, un circuit de Fórmula 1 i, ostres tu quin circuit!

Amb el Marc i el Manel, ambdós companys que assistim junts religiosament cada any al Gran Premi de Fórmula 1 al nostre país, tenim el costum de donar la volta als voltants del circuit a peu a l’espera de la carrera. Recordo provar de fer el mateix a SPA i en dos hores haver fet poc més de la recta principal. Realment el circuit és immens, de proporcions místiques i està allà, al bosc. De fet, el traçat és tan gran que es pot accedir a ell desde 3 pobles diferents: Francorchamps, Malmedmy, Stavelot.

Però no només el seu tamany el fa especial, sinó també el seu traçat, el més ràpid del campionat després de Monza. Cada revolt és màgic i a la vegada un repte pel pilot. Viratges com el famós Eau Rouge, o Pouhon, la Source o fins hi tot la frenada del Bus Stop, tots ells han passat a la història com a zones difícils, molt complicades de fer correctament. Personalment penso que, després de Mónaco, SPA és el circuit on més es deixen veure els grans pilots.

Amés, el campionat arriba amb les condicions necessàries per a poder disfrutar d’una bona carrera. Els Mclaren molt forts, però de tu a tu amb Brawn GP, Red Bull ha de guanyar per seguir somiant amb el títol, Alonso buscant el podi i Räikkonen intentarà tornar a estar allà en un circuit on tradicionalment li ha anat força bé.

No us perdeu la cita amb SPA, ja que amés sembla que, com és costum allà, la pluja està quasi garantida.

Us deixo amb la sortida més accidentada que recordo de la F1.El nostre pròxim post desde Bèlgica!