Crònica Pole Position GP d’Europa: Mascletà de McLaren

Jo la veritat és que no sé com pendrem-ho, com digerir-ho, com interpretar-ho, és coneixement comú que un no es pot rafiar dels entrenaments lliures, i menys en aquest GP on després de tres setmanes “de paron” els equips semblen haver introduit mil coses per probat en els seus monoplaces, McLaren porta un cotxe amb uns eixos de roda a roda més curts, Ferrari un morro a l’estil Red Bull, Red Bull ara diu que potser posaran el KERS a SPA, Brawn semblen haver-se posat una mica més fins… divendres P1, millor temps per Barricehello, P2 per Alonso (amb un llanguidejant Hamilion) i P3 per Adrian Sutil.

En fí, la qüestió és que em trec el barret per la comoditat amb la que McLaren, i per sobre de tot Hamilton s’han fet amb la Pole, és que no ens han donat emoció ni tan sols en l’últim minut dels entrenaments cronometrats. Ni això. Els segueixen el binomi Brawn clarament recuperat de la batacada d’Hongria, entremig Sebastien Vettel per la sort de l’emoció, i després un collage, Robert Kubica, Kimi Räikkönen, un lògic Fernando Alonso que torna a la Q3 de nou, i un Nico Rosberg que és la qual·litat en silenci d’aquesta temporada, sempre rascant punts per a l’equip Williams.

Com comentava la Pole no ha aportat grans informacions deixant de banda la confirmació del que es veigué a Hongria relatiu a la total recuperació de McLaren Mercedes. El que em quedo de la Pole és amb la total decepció que ha suposat la incorporació de Luca Badoer per a Ferrari, confirmant les pors que fa falta programa de joves pilots i pensaments per a en Marc Gené, del qual estic convençut del tot que ho hauria fet millor. L’homenatge i el reconeixement al “veterà” pilot de Vallelunga li pot sortir cara a Ferrari; un dels monoplaces ha estat constantment en la última plaça en totes i cadascuna de les sessions del GP. Badoer, entre excuses i admissions no es mostra gaire confiat i sincerament no crec que sigui capaç d’acoseguir el segon de ritme que li fa falta, un pilot no es pot queixar que porta 8 mesos sense conduir un monoplaça havent Grosjean (per cert chapeaux) i Alguersuari sobre la pista amb monoplaces clarament inferiors. Badoer podria ser el pare d’Alguersuari, “ho haveu vist!”

Us deixo amb el vídeo de l’espectacular accident protagonitzat ahir per Alonso i Heidfeld quan el primer volava sobre la pista,

Per altra banda concloure que demà l’alicient més gran és que Vettel sortirà una plaça per davant de Button, i poca cosa més… esperem que un servidor s’equivoqui.

Per cert perquè veigueu lo malament que estic amb la Superporra…