Crònica “in situ” Pole Position GP de Bèlgica: Fisichella SPActaular!

Llevant-nos d’hora després d’anar a dormir tard, gentilesa de les cerveses belgues. En Marc ens ha preparat un ressopó per no enriquir les urnes de Francorchamps. Hem agafat el cotxe i “au!” com diuen els valencians. 2 hores després, seguint les instruccions del circuit dissenyades amb “Paint” i passant entre la campinya Valona, entre vaques, pagesos, boscos d’avets on només hi faltava la Heidi, finalment, hem arribat a un pseudo-pàrking digne de festa major. Això sí; ja som a SPA-FRANCORCHAMPS, el mític, únic i irrepetible (ei, els accessos son “curiosos” però avui no hem fet cues).

Les “joves” promeses

Així que “Cooper zone” situats al final de “Les Combes” veient com el 80% dels monoplaces es passaven de frenada a la corva “Bruxelles”, final de la pràctica lliure del dissabte; primera plaça per Nick Heidfeld, ja intuïem que les coses no serien com… ja no sabem si com han de ser, si com eren, si qui guanya, sa puta mare. La qüestió és que ni Brawn, ni Red Bull ni McLaren, ni per suposat en Badoer… ai en Badoer. Ja en parlarem d’en Badoer.

I la Porsche cup, què n’hem de dir? Lo de sempre. Temps per reflexionar, ah… i per passar un fred de collons! No ens n’haviem adonat però erem els que estaven a més altura de TOT EL CIRCUIT, sí, i a més estàvem a dalt de tot de la grada. Un vent! I ésclar estava núvol. I ostres tu, estem a Agost no? Doncs no. Un fred! De veres, fins a la Q3 que ens ha sortit el sol, hem patit molt de fred, cosa que contrasta molt amb el clima que tenim a Montmeló.

Entrem en el que ens interessa la “pole”, abans de res fem una ullada a la classificació del GP d’Europa, mirem concretament les posicions, 11,12 i 13, a qui trobem? Heidfeld, Fisichella i Trulli, us sona? A continuació fem una ullada a la classificació final del mundial de constructors de 2008, qui és últim? Force India. Qui és primer? Ferrari. Avui el món al revés.

No és per menys

Poleman? Giancarlo Fisichella, sí. Si ens hi fixem veurem que Force India ha fet bons temps durant tot el cap de setmana però imagino que ningú podia esperar tal resultat, ni ell mateix. El Fisico, recentment vinculat a un “salt” a Ferrari per substituir Massa en detriment de Badoer, ha fet la seva 3a Pole. Algú ens pot explicar què collons està passant? Aquesta temporada és de bojos, no entenem res de res, els que a una carrera funcionen van bé a la següent últims i és que avui a SPA no ha passat res, ui si, feia fred, ui si, els penumàtics… no em crec que marquin aquesta diferència.

Q1: Badoer, què fas nano? No només rodava últim sinó que ja per acabar-ho d’adornar, gairebé fora de temps intenta passar a Sebastian Vettel a “Les Combes”, donem-hi un cop d’ull:

I ésclar per segona vegada des de que tinc memòria un Ferrari classificat últim (en condicions normals). Bravo Badoer, bravíssimo. Crec que demà tindrem l’honor de veure la teva última actuació en la F1. Pel que fa a la resta de la Q1, res més a destacar, una bona actuació d’Alguersuari, només 80 milèssimes darrere de Buemi.

Arribem a la Q2 i arriba l’escàndol; Hamilton fora, Kovalainen fora, Alonso fora, i Button, Button 14è! Cauen els grans. De fet, en Sutil ha estat a punt de passar-los encara més la mà per la cara.

I finalment arriba la Q3 de la discordia, insistim sense accidents, ah sí, un accident; els cronos no funcionaven, us heu fixat que durant 8 minuts només sortia el temps de Kimi Räikkönen? Per sort finalment hem pogut veure com la Pole ha oscil·lat entre Trulli, Fisichella i Heidfield, Ni Rubinho ni Kimi s’hi han acostat en cap moment. Així que Red Bull segueixen un pas per enrere de les possibilitats que ens han demostrat aquest any, mentre que podem donar com a bona la actuació de Rubinho, sobretot comparant amb Button (tremola totpoderós Button) i per suposat chapeaux per Nico Rosberg.

Sembla que les coses li surten al revés, com l’etiqueta de la jaqueta… les seves inicials a la gorra tampoc son afortunades; L. Bad.

Demà, més molt més. Si bé no emocionant, de ben segur que la cursa serà interessant. Això sí anirem amb la roba d’esquiar.