Prèvia GP d’Hongria, el campionat es va posant interessant


L’Hungaroring, ubicat molt a prop de Budapest, és un circuit pel qual tinc un especial afecte. La raó és una mica ridícula: encara no sé massa per què, és un circuit que se’m donava especialment bé als videojocs, i sempre volia que arribés aquell Gran Premi per recuperar punts. Amés m’ho passava d’allò més bé clavant totes les voltes a la mateixa dècima.

Doncs ara ja tornem a ser, una vegada més, en aquell circuit de videojoc. Gràcies a Déu el campionat ha donat un gir radical i s’està tornant d’allò més interessant. Les cases d’apostes ja donen clarament a Red Bull i a Sebastien Vettel com als guanyadors més probables d’aquesta prova i la gent comença a creure’s que una remuntada és possible. Brawn GP no passa pel seu millor moment, amb forces problemes amb Rubens Barrichello (per ser tractat com a pilot B) i, sobretot problemes financers, els diners d’Honda ja s’estan acabant.


Sobre la situació financera de Brawn GP m’agradaria recordar-vos el que va passar a principis de temporada. L’equip Brawn va anar a veure al senyor Bernie Ecclestone per cobrar els drets publicitaris (uns 30 milions d’euros) de l’any anterior. El Bernie es va negar a donar-los aquests diners elegant que “l’equip Honda ja no existia”… Potser aquests 30 milions d’euros comencen a passar factura a Ross Brawn.

Veurem que passa a Hongria, estic neguitós per veure si Red Bull confirmarà la seva ratxa. Veurem que passa amb els Ferrari també. Recordeu l’any passat? Felipe Massa parat a tres voltes pel final? Aquella per mi va ser la millor carrera del Felipe i al final el pobre… van ser els punts que van faltar-li per fer-se amb el títol.

Un altre pilot que, en la meva opinió, també ha fet la seva millor carrera a Hongria és Fernando Alonso. Però no, no em refereixo a la seva primera victòria, sinó a la de l’edició del 2006, on lluitava tu a tu amb Michael Scummacher. Al final va abandonar liderant la prova degut a una avaria mecànica, però va ser una carrera apoteòsica, no només per la seva actuació, sinó per ser també la millor carrera dels últims anys, amb Pedro Martinez De La Rosa al podi.

Esperem que l’Hungaroring no ens decepcioni i ens doni una carrera tan maca com la del 2006, on Jenson Button i Sebastien Vettel lluitin de tu a tu, perquè nois, a partir d’Hongria comencen a saltar sempre guspires, entrem ja a la segona part del mundial, la part on comencen els nervis i els dubtes.

Us deixo amb les imatges per satèl.lit de la zona. Segurament es tracta de l’únic circuit del món on pots veure un Gran Premi de Fórmula 1 baixant per un tobugant d’un parc aquàtic 🙂


Veure el mapa més gran

Un comentari a “Prèvia GP d’Hongria, el campionat es va posant interessant

Comments are closed.