Crònica Pole Position Gp d’Hongria, Surrealisme en estat pur.

Dono voltes al meu cap i no aconsegueixo trobar una altre sessió de classificació tan rara, tan estranya, tan surrealista com la que acabem de viure. Un resultat inesperat, un accident estranyíssim que ens ha fet estar a tots amb l’ai al cor i, per a rematar-ho, ningú sabia qui tenia la Pole Position. Tot plegat com un quadre del Dalí.


Pas per pas, comencem per l’accident de Felipe Massa, un accident que ens ha fet recordar al que va patir un altre brasiler que ja no tenim entre nosaltres, Ayrton Senna. Desde la primera repetició he vist ja quelcom estrany. Què feia el Massa? Enlloc de frenar donava tot el gas, llavors se saltava el revolt i tot sense ni intentar moure la direcció. Més tard ho hem entès tot, degut a un impacte al cap amb una peça del cotxe de Rubens Barrichello, el Felipe ha perdut el coneixement, amb el gas a fons, i ha col.lisionat amb les tanques de protecció. Després de l’impacte el motor encara rugia com un lleó. Massa? No es movia, immòbil dins el seu Ferrari. La veritat, em temia el pitjor, sobretot quan he vist que començaven a venir els helicòpters. Per sort, amb la informació que tinc ara mateix, sembla que el brasiler està bé, però tinc dubtes de que pugui córrer demà, encara que ell s’hi veig en cor de fer-ho. L’impacte ha hagut de ser espantós.

Més divertida ha estat la situació absolutament còmica que hem viscut al acabar la sessió de classificació. Resulta que s’han espatllat els cronometres justament en el moment més important i decisiu: l’últim minut de la classificació. A partir d’aquí no he pogut evitar fer-me un fard de riure. La veritat és que tots plegats semblaven actors representat una obra de Monty Python. Fernando Alonso, que s’ensumava la pole, preguntat a tots els pilots pel seu temps, un a un. Algú tindrà millor temps que jo? Es preguntava… Però el més divertit ha estat les cares dels pilots a la sala de pesatge. Tots mirant-se, uns més preocupats, altres rient-se de la situació. Però l’apogeu de tot això ha estat quan ha entrat l’últim pallasso del circ, el Bernie Ecclestone, el que faltava!. La pregunta del Sebastian Vettel “¿Però algú té realment els temps?” ha estat el millor de la Pole Position!!! ☺

Però amés de tot aquest espectacle (molt lamentable, però molt divertit), esportivament parlant la Pole ha estat molt, molt interessant. L’any passat Hongria va ser el “resurgir d’Alonso”, la carrera a partir de la qual van començar a arribar els millors resultats, resultats que el van consolidar com el pilot que més va puntuar a la segona part del campionat. Estem en una situació similar? Doncs en té la pinta, els canvis que han introduït a Renault funcionen. No ens ha d’estranyar per això. El ritme endimoniat de l’asturià a alemanya ens avisava, també ho feia la seva volta ràpida. Un error mecànic a la sortida el va deixar molt enrere i al final es va d’haver de conformar amb una setena posició, però hom té la sensació que amb un millor començament podria haver estat fins hi tot al podi. Una cosa està clara, vagi o no vagi buit Alonso, el cotxe ha millorat i molt.

Més coses interessants: L’actuació del Jaume. Ha tingut problemes amb el cotxe però no semblava que anés a passar la Q1. De totes maneres, porta una evolució evident des dels primers entrenaments. Li hem de donar una mica de temps, no tingueu dubtes de que ens sorprendrà positivament. Sobre Brawn GP. L’equip s’està ensorrant en la més absoluta misèria. Què està passant realment? El Jenson avui ha fet vuitè. Rubens? Ni ha entrat a la Q3. Es tracta de la primera sessió de classificació on realment han tingut un rendiment lamentable. Tot el domini de la primera part de temporada s’està derrumbant, i Red Bull està allà per aprofitar-se’n. Hi ha molts punts a remuntar, però també molts punts en joc encara. Si senyors, tot pinta a que tindrem un final de temporada d’allò més interessant, on cada vegada és més difícil fer pronòstics i Superporres. No descarteu veure també Ferraris, Renaults i fins hi tot Mclarens guanyant carreres. I demà? Alonso primer, Hamilton quart i entre ells dos Red Bulls. Tenim 3 dels 5 millors pilots de la F1 actual en les primeres posicions, no us perdeu l’espectacle. El Circ sembla que torna amb tota la seva esplendor.


Desde Formula1EnCatalà desitgem que el Massa es recuperi el més aviat possible.