Jaume Alguersuari, el tercer Català de la Fórmula 1

Avui s’ha confirmat. Jaume Alguersuari serà pilot de Fórmula 1, concretament de l’equip Toro Rosso. Però qui és aquest noi? Tot hi que sembla que el seu nom hagi sortit de cop, el Jaume porta en la competició automobilística desde els 8 anys.

El Jaume, que actualment té 19 anys, va començar a competint al Campionat Català de Karting. Als 13 anys ja competia a nivell europeu. Destaca l’actuació de la temporada 2004 en el Campionat d’Espanya de Karting, on va guanyar totes les carreres disputades i es va convertir en el pilot més jove en fer-se amb aquest títol. En aquesta època, va guanyar també la Copa Internacional de Campions i va fer bones actuacions a l’Open Masters d’Itàlia i a la Final del Campionat d’Europa. Es va consagrar com un crack del Karting.

Amb 15 anys van arribar els plats més forts. Es va convertir amb pilot de fàbrica de la casa Intrepid i va córrer la ICA. Però el més espectacular va ser el subcampionat a la Copa del Món FIA Asia Pacific, subcampionat que va obtenir en el seu debut en aquesta competició. El seu primer contacte amb els monoplaces va ser amb la Fórmula Junior 1.6 by Renault. Aquell any va guanyar dues carreres i va ser el pilot més jove en aconseguir-ho.

D’aquí ja va anar de pet a Red Bull. El Jaume va entrar de seguida al programa “Joves Pilots”. A traves d’ells va participar a la Fórmula Renault i va estar força més anys corrent a Itàlia. L’equip de les ales és el padrí del Jaume de la mateixa manera que Mclaren ho ha estat de Lewis Hamilton.

Al 2008 va participar a la Fórmula 3 Britànica i va aconseguir fer-se amb el campionat amb tant sols 18 anys, aconseguint novament ser el pilot més jove en aconseguir aquest altre títol. Cal tenir en compte que per aquesta categoria han passat pilots de la talla de David Coulthard, Ayrton Senna o l’actual líder del mundial Jenson Button.

L’any passat va passar per les World Series by Renault, no obstant això, per aquestes èpoques ja estava confirmat com a pilot oficial de Toro Rosso i com a pilot de Reserva de Red Bull. Sí, en efecte, el Jaume ja estava a la Fórmula 1, el que passa és que no ha estat pilot titular fins al dia d’avui.

L’entrada del Jaume Alguersuari a la Fórmula 1 ens demostra dues coses. La primera és que els catalans som molt bons en l’automobilisme, i de fet en el motor en general. Som un país petit, i tot hi això tenim 3 pilots a la màxima categoria. L’altre és que El Gran Circ cada vegada s’assembla més al Moto GP, i ho dic en el sentit de que els pilots són més i més joves any rere any. Veurem mai un pilot de Fórmula 1 de 16 anys? No ho sé però el que sé és que fa uns anys semblava impossible que un noi de 19 anys estigues aquí, i amés tots els rècords de precocitat estan caient any rere any.

Us deixo amb la web oficial del pilot. Desde Fórmula1EnCatalà et desitgem tota la sort del món Jaume!