Superfund, Likespeed, Prodrive, Ray Mallock… d’on surt tot això?

Molts equips nous han formalitzat ja la preinscripció per apuntar-se al circ de la fòrmula 1, entre ells, alguns equips Espanyols. Els equips que han formalitzat la sol·licitud són: Campos Racing-META1, USA GP, Lola, March, Epslion Euskadi, Superfund, Likespeed, Prodrive ,Wirth Technologies i Ray Mallock.

Aquests són els equips que tinc coneixement que han demanat plaça per l’any que vinent. Si algú em dóna una mica de suport férem també la sol·licitud Fórmula1EnCatalà team.

És broma, però, amb tot això, el que volia reflectir es que, darrera d’aquestes sol·licituds, n’hi ha que estan recolzades amb un gran equip al darrera i un interès per entrar en aquest món. Però, en d’altres, crec que hi ha la mà d’alguns dels gran constructors que estan discutint si marxen o es queden a la Fórmula 1. Si la cosa de la FOTA surt malament ja tenen un as sota la màniga i tornen a estar inscrits per poder tornar a corre i ,d’aquesta manera, no es queden penjats. Si els equips actuals no pleguen, només hi ha plaça per tres equips nous, però si marxen alguns, ja tenen l’inscripció feta amb un altre nom.

Resulta que, amb una gran crisis com la que tenim, tothom vol entrar a la Fórmula 1 i fins ara no hi havia hagut interès d’aquets equips per entrar-hi. On eren temps enrere?. Dels equips esmentats anteriorment, n’hi ha que sempre han dit que estaven interessats a entrar a llarg termini a la elit del motor, però ara han sortit equips fins hi tot de sota les pedres. Com ja he dit, crec que darrere d’algunes sol·licituds hi ha equips que ja estan dins la Fórmula 1

Avui sortirem de dubtes, perquè ja s’ha d’haver triat els equips que correran l’any que vinent. Això si no es decideix allargar el termini. Així segur que el campionat del món de Fórmula 1 continuarà ocupant pàgines els diaris. I mai com ara s’havia donat la situació de que l’interès és més pel propi futur del campionat del món de Fórmula 1, que per qui serà campió del món.

No se si estar a favor o en contra d’un campionat paral·lel, però m’agradaria que això servís per arreglar coses a la Fórmula 1 que crec que han de millorar.

S’ha de crear un campionat només si s’aconsegueix posar-hi les coses bones de la Fórmula 1 i que les dolentes es quedin a fora. Aquest campionat, com tots els esports, necessiten unes regles clares, senzilles i que no canviïn cada any la normativa. A més, una de les coses que li convindria a aquest esport, com molts d’altres esports professionals, és apropar-se més als seus aficionats que sempre som els que els donem vida al circ, i això cada vegada es té menys en compte en l’esport professional.

Text escrit per Albert Boix, comissari de Fórmula 1 i explitot de karting