Prèvia GP d’Anglaterra: Good Bye Silverstone

Mentre no es produeixin canvis significatius i/o inesperats de cara al 2010, aquest any podem dir bye-bye a un dels circuits mítics de l’història del gran circ, em refereixo obviament al circuit de Silverstone.

Personalment és un dels circuits que més m’agrada (després d’Spa), em podeu titllar de romàntic, però té el seu encant. Amb una longitud de 5,1 Kms inaugurat el 1950, cal recordar que abans era un aeròdrom amb tres pistes, fet que es pot comprovar amb segons quines vistes zenitals.

Circuit molt ràpid, exigent i complicat, amb corbes que es passen a una velocitat de vertígen i com no podia ser d’altre manera, qui té el record del mateix des del 2004, doncs el Schumi com no. També el Schumi al 1999 va veure com de nou se li escapava el mundial a l’estampar-se contra els murs de Silverstone.

En la seva llarga história, (durant uns anys en la dédaca dels 70-80 s’alternava amb el circuit de Brands Hatch), gairebé tots els pilots sginificatius i que han deixat emprenta a la F1, han guanayt en aquest traçat, menys òbviament el Jenson, potser ho fará aquest cap de setmana qui sap, estaria bé que fora el Vettel (l’equip Red Bull té la seva seu molt a prop) o algún altre pilot que fins a la data no hagi inscrit el seu nom al podi del mateix.

El primer guanyador, ens remontem al 1950, va ser Giuseppe Farina (Alfa Romeo), des d’aleshores ha plogut molt, (al circuit hi sol ploure massa sovint) qui serà doncs i tindrà l’honor de escriure i rubricar, l’epitafi d’aquest noble difunt?

Per suposat que I ha circuits més moderns I amb unes instal·lacions en línia del que avui es requereix, també es té que donar l’alternativa “és llei de vida” a nous circuits/traçats però, no ho sé, quan un traçat emblemátic com el de Silverstone desapareix per ara i sempre del calendari del circ, hom té le sensació de pèrdua, de vuit, de nostálgia, bé és com el qui cada any torna a casa en un dia senyalat i de sobte, ja no té a on tornar: el dia segueix existint peró la casa no.

Crec, que com el qui té respecte a la gent gran, els partíceps que tenen poder de decisió dins del circ, i deixant de banda altres interessos, haurien de ser conscients dels seus orígens indultant al condemnat de la pena capital I deixar-lo sobreviure com a homenatge de ser el primer circuit a on es va correr la F1 de la època moderna.

Good Bye Silverstone!

El circ ja no et vol, t’has envellit, pot ser amb un altre lifting, qui sap, hauries seduit novament als teus amants, peró ja se sap “a paella vella o bonyegada o foradada”, a lo millor Donington Park ens sorpren (ho dubto) i aviat ens oblidem de tu.

Si més no, encara et podrem veure a Moto GP!


Article per Pere Sitjà i Corrius.

3 comentaris a “Prèvia GP d’Anglaterra: Good Bye Silverstone

  1. Jo només espero que rectifiquin i només estiguem un any sense Silverstone! 🙂

    És com Canadà, ara diuen que l'any que ve torna, sembla una broma, fa dos anys no hi era, l'any passat si… un any si un any no…

    Silverstone és un circuit que tradicionalment dona bones carreres i amb un traçat força interessant. De la mateixa manera que Canadà, espero que rectifiquin… Perquè si ens posem així, ja podem treure Monza i Spa també!

  2. Jo també així ho voldría, però crec que és més que improbable.

    Qui sap, a lo millor el nou campionat el manté.?.

    Canadà, 3/4 del mateix, co….ns, és que aquests "iaius"que encara volen manar han perdut el nord, rapapeixen cada dia més.

Comments are closed.