Pole Postion del Gran Premi de la Gran Bretanya: Punt d’inflexió?

Entremig d’un obrir i tancar portes de despatxos per a parlar del futur de la Fórmula 1, avui s’ha disputat la última sessió de classificació a un dels circuïts més mítics de la història de la Fórmula 1 i fins hi tot de la història de l’automobilisme.

Podem dir que no ha deixat indiferent, ja que, per primera vegada en aquest campionat, sembla que Red Bull realment pot fer ombra al gegant anomenat Brawn GP. Sí, Vettel davant de Barrichello i Webber davant de Button. A això amés hi hem de sumar que els Red Bull porten una mica més de carga de carburant que els Brawn i les bones sensacions que han donat en les sessions lliures. Els canvis de Red Bull són significatius i funcionen. El Jenson ja ha mostrat la seva impotència dient que, al gran premi del seu país, veu molt difícil guanyar i fins hi tot pujar al podi. “Els Red Bull van massa ràpid” comenta. La truita s’ha girat de cantó?

Ens caldrà esperar demà, però sembla que la gran esperança per animar el campionat ha despertat. Red Bull, amb les mans de Sebastian Vettel, tenen molts números per a ser el guanyador d’aquest Gran Premi i d’aquesta manera, i mica en mica, anar posant una mica d’emoció a un mundial on sembla (semblava potser?) que ja tenim tot el peix venut.

En quan a la resta, a destacar que Hamilton torna a no passar la Q1 per tercera carrera consecutiva (cosa que si ha fet Kovalainen). Aquesta vegada amés davant del seu públic. Sé que el Mclaren no funciona massa bé, però començo a tenir dubtes del talent del campió del món, ja que sense un cotxe “top” s’està degradant totalment, cosa que no va passar amb Alonso l’any passat o amb Schummacher al 2005. El penúltim lloc no és un lloc per un campió, i jo no em crec que el Mclaren sigui pitjor que el Force India. Alonso de nou passa a la Q1 pels pèls (però passa), cosa que no ha fer Felipe Massa. Ferrari torna a fer un pas endarrere i Toyota i Williams en tornen a fer un d’endavant. No obstant això, demà podem tenir una bonica lluita entre el Fernando i els dos pilots de Ferrari.

I els pesos:

1. Sebastian Vettel, Red Bull, 666.5 kg
2. Rubens Barrichello, Brawn GP, 657.5
3. Mark Webber, Red Bull, 659.5
4. Jarno Trulli, Toyota, 658
5. Kazuki Nakajima, Williams, 652.5
6. Jenson Button, Brawn GP, 657.5
7. Nico Rosberg, Williams, 661.5
8. Timo Glock, Toyota, 660
9. Kimi Raikkonen, Ferrari, 654
10. Fernando Alonso, Renault, 654
11. Felipe Massa, Ferrari, 675
12. Robert Kubica, BMW Sauber, 689.5
13. Heikki Kovalainen, McLaren, 695.5
14. Nelson Piquet, Renault, 682.5
15. Nick Heidfeld, BMW Sauber, 665.5
16. Giancarlo Fisichella, Force India, 668
17. Sebastien Bourdais, Toro Rosso, 687.5
18. Adrian Sutil, Force India, 692
19. Lewis Hamilton, McLaren, 666
20. Sebastien Buemi, Toro Rosso, 672.5