Contracrònica Pole Position GP Turquia: Passió Turca a Istambul


Sebastian Vettel ha tornat a il.luminar-nos amb una Pole Position on ha desbancat al ja habitual poleman Jenson Button. Ha estat una sessió de classificació que confirma tendències i confirma que les sessions del divendres no van ser altre cosa que un miratge.

Ens falta encara saber les estratègies de cada pilot, però, purament per intuïció, penso que serà Jenson Button qui tindrà la millor estratègia per demà. No obstant això, el jove alemany ha estat el més ràpid en la Q2, la qual cosa demostra que el Red Bull funciona d’allò més bé a Istambul. I es que les oportunitats de l’equip “amb ales” de fer-se amb el mundial s’acabaran aviat sinó comencen a guanyar carreres enlloc de conformar-se amb segones i terceres posicions.

Per altre banda, gran decepció per part de Mclaren, i sobretot de Lewis Hamilton, que no ha estat capaç de passar la Q1. Es parla d’un error d’estratègia (a l’anglés li ha faltat 10 segons per a poder fer una volta més, i es diu que no és fins a la tercera volta que els pneumàtics durs estan a la temperatura adequada), però pse… no se… Mclaren ja parla d’abandonar l’evolució del monoplaça d’aquest any si les coses no va bé demà, i es que aquest any tot falla a Woking.

Alonso torna a estar dels 10 primers. La veritat és que, tot hi que sempre va just, l’Asturià sempre acaba passant a la Q3. No és pot dir el mateix de Nelsinho Paquet. Ferrari confirma la seva millora i penso que es consolida com a tercer equip (ocupant la plaça que ocupava fa uns mesos Toyota), però no més.

La carrera de demà s’espera entretinguda, sobretot en quan a veure si Vettel podrà mantenir la primera posició, la lluita entre els dos Ferraris i les remuntades de Hamilton i també Alonso. Sortida interessant on “el cantó net” pot ser clau. És un circuit bonic, a veure que ens prepara la passió turca!