Crònica Gp de Turquia: Joc, set i… mundial?

Jenson Button va camí de convertir tots els récords de Michael Schummacher d’una sola temporada en un “chiste”.

L’anglès ha tornat a guanyar, aquest cop sense sortir de la Pole però amb igual d’autoritat. Jenson, no hi ha qui et pari! Per molt cotxe que tinguis estas fent un campionat perfecte, sinó falles, ningú podrà amb tu.

2 Red Bulls al podi… fruit de la carrera de Barrichello. Sortida pèssima de nou del Brasiler, encara que sembla que culpa d’algún error (electrònic?) al arrancar el monoplaça. A partir d’aquí, dos adelantaments absolutament kamizades l’han deixat fora dels punts, oportunitat que han aprofitat Vettel i Webber per col.locar-se al podi.

Estratègia errònia per a Vettel, però entenc la decisió. A Vettel ja només li serveix guanyar, i sinó pots amb el Brawn GP, has de intentar anar a una estratègia diferent, ja que amb la mateixa tàctica ell sempre serà més ràpid que tu. L’alemany ha comés un error greu a la sortida, quan s’ha passat de frenada i ha facilitat l’adelantament a Button, però tot hi això, s’incrementa la sensació d’impotència que cau sobre el jove Sebastian, perquè veu que Jenson és sempre, simplement, més ràpid. Això de que el rival del Jenson és el Vettel comença a no creure-s’ho ningú, i es que, sent realistes, Button no té rival.

Ferrari aconsegueix sols una sisena plaça per part de Felipe Massa. Kimi fora dels punts, al igual que Fernando Alonso. Però pitjor és la situació de Mclaren. Hamilton fa plorar al veure’l sobre un cotxe poc competitiu, però tot hi això queda davant de Kovalainen. Tots dos sense punts per això. L’escuderia de woking ja parla del cotxe de l’any que ve, i potser Ferrari ho farà aviat. Ull per això que aquesta “estratègia” pot ser una arma de doble fil. Posar-se a fer un auto nou sense haver entès que fallava en l’anterior pot conduir al desastre. BMW millora una mica, de fet força, i aconsegueix col.locar a Kubica en la zona dels punts.

Jenson Button: Ni un error en 7 carreres, perfecte, el mundial al sac i ben lligat.

BMW: Als punts!

Ferrari: La progressió que van fer a Monmeló sembla que està estancada. Ferrari és un equip per el que qualsevol resultat diferent de guanyar un títol és un mal resultat. Giancarlo Minardi ha comentat aquest cap de setmana que l’única solució de Ferrari és diu Fernando Alonso. Vesitrà l’Asturià l’any que ve de vermell?

Renault: Més del mateix, les millores no arriben, el cotxe no evoluciona, i els resultats segueixen sent igual de dolents. El Fernando fa tot el que pot, i ha protagonitzat carreres molt bones com la de Mònaco, però no serà suficient. Del Piquet (més conegut com a Paquet) millor no en parlem

Red Bull: Tot hi que han aconseguit un bon resultat, si el que volen és lluitar per títols només els val el caixó més alt del podi.


Mclaren
: Terrible, horrorós. Aquest cotxe no funciona ni amb pedals. Ja poden tirar el disseny i començar de nou per l’any que ve.