Jenson Button: 5 de 6

Ja han passat uns mesos des del presumpte miratge que vam veure a Melburne. La majoria pensàvem que el domini de Brawn GP seria quelcom transitori, però, després de 5 carreres veiem que no ha estat així. Amb tot això, totes les medalles sembla que se les ha endut Ross Brawn, i a l’ombra queda el Jenson, un pilot que, no ho oblidem, ha guanyat 5 de les 6 carreres i ha pujat al podi en totes elles.

Amb la victòria de Mònaco, el Button ha igualat el rècord de millor inici de temporada que ostentava el Michael Schummacher. Amb això em pregunto, què estaríem dient si al lloc del Jenson tinguéssim a Hamilton, Alonso o al Michael fent el mateix? Estaríem dient que es tracta d’un pilot excepcional, que està fent una temporada fantàstica i que no hi ha ningú com ell, vaja, el que vam dir al seu dia Què diem de Button? Que té un bon cotxe… no siguem hipòcrites!

Si mal no recordo, el Button no ha comes un sol error en tot el que portem de temporada. La carrera que va protagonitzar Monte Carlo va ser simple, però a l’hora perfecte, i per si fos poc, al acabar la cursa es va marcar mitja marató perquè veiéssim la bona forma en què es troba. Si una cosa ens fa veure Button és que és un pilot consistent, i que està superant Gran Premi rere Gran Premi al seu company d’equip: el brasiler Rubens Barrichello. Amb ambdues coses ens demostra que és un Gran Pilot, i de fet porta demostrant-nos-ho desde que duia aquell Williams. El que passa és que, en gran part per estar en l’equip equivocat, el millor resultat que havia aconseguit fins ara en la seva llarga carrera a la Fórmula 1 és un tercer classificat pel campionat del món.

En els 59 mundials de la història de la Fórmula 1, cap pilot que hagi aconseguit aquests números ha perdut la corona, i en la última dècada, sols dos campionats s’han perdut havent guanyat almenys 5 Grans Premis, van ser Michael Schummacher i Kimi Räikkonen de les mans de Fernando Alonso. De moment, res fa pensar que aquesta regla es trenqui, perquè el binomi Button-Ross Brawn funciona d’allò més bé, però ull: “binomi”, no oblidem que és un binomi, no desprestigiem el que està fent Jenson Button.

Si voleu saber més sobre Jenson Button, us recomano la lectura de l’article “El curiós cas de Jenson Button” escrit per Marc Costa que podeu trobar aquí.

2 comentaris a “Jenson Button: 5 de 6

  1. Estaria bé que publiquessiu els resultats de les porres de cada cursa, a més de la general que ja l’he vist.
    O és que ja ho feu però no sé on veure-ho

  2. Vaig deixar el Software preperat perquè és pugués afegir aquesta funcionalitat si algun dia és desitigés fer gràfiques o alguna cosa per l’estil.

    Encara que no ho pugui semblar, fer-ho no és trivial, i vaig deixar la porta oberta per fer-ho quan tingues temps.

    De totes maneres, merci per la suggerència! 🙂

Comments are closed.