Crònica Pole Position Gp Mònaco: Button li birla la glòria a Räikkönen

Lluny queda aquell novembre de 2008 quan a l’úlim revolt del GP de Brasil Massa i Hamilton acariciaven el títol mundial alhora; avui a la Q1 hem pogut veure com han sigut els dos pilots que han comès errors sobre el traçat monegasc, el primer de Massa no ha trascendit, el segon ha olbigat a un ofoscadíssim Hamilton a retirar-se en la 16a plaça. Però la referència del GP de Brasil anava per un altre lloc; va ser l’últim moment que algú li va robar la glòria a l’últim moment a Ferrari; avui amb un sentiment totalment contrari, Button li ha arrebatat la Pole a Kimi en l’últim moment; els Ferraristes no poden estar més contents.

Començaven els primers compassos de la Classificació, per molts ha sigut el reencontre amb l’impossible traçat urbà de Mònaco, com ja he comentat Massa ens ha demostrat perquè el titllem d’impossible; s’ha envirollat poc abans d’acabar la seva primera volta i ha danyat lleguerament el morro del monoplaça, res greu; els tifossi tornaven a tenir les mans al cap. Durant aquesta primera classificatòria la sorpresa ha sigut majúscula; els Toyota, conjutament amb els BMW Sauber ocupaven les últimes places de la classificació, a ells se’ls ha unit Hamilton, “no sé què estava fent” ha declarat, declarant-se culpable d’haver comès una errada i provocar la bandera vermella. La Q2 ens ha portat menys sorpreses, ha caigut qui ens té acostumats i ens ha sorprès un Felipe Massa ell millor temps, fins que Kovalainen s’ha col·locat en primer lloc. És aquí on ens hem d’aturar un moment; efectivament com ja ho va demostrar el monoplaça (que no l’equip) a Catalunya, Ferrari ha anat un pas més enllà, durant tots els entrenaments i fins a aquest moment del cap de setmana ens han demostrat que potser d’aquí ven poc, seran capaços de guanyar i tot.


Ha arribat la Q1 i el ball de posicions ha començat, exceptuant Nakajima és clar que ha sigut incapaç de millorar la seva darrera plaça. Quan ja onejava la bandera a quadres, Kimi Räikkönen s’ha situtat al capdavant de la graella, poc segons després, Jenson Button per només 25 milèssimes es feia amb la Pole, sens dubte, Jenson és l’home a batre, tanmateix no podem oblidar un parell de coses: Räikkönen s’ha mostrat més ràpid que ell baix de combustible i Kimi compte demà amb l’ajuda extra del KERS per la sortida, ja se sap que a Mònaco més que en cap altre lloc la pole és important, no obstant, demà ben de segur que tindrem una sortida molt interessant. A la segona fila de la graella tenim a Rubinho seguit de Vettel que ja compta amb un nou difusor i que de moment no sembla rutllar del tot. Fernando Alonso ha estat 9è tot i que una amenaça de sanció provinent de Jarno Trulli li fa perillar la seva posició, coneixent els comissaris de carrera, de ben segur que la perdrà. A falta de saber els pesos dels monoplaces això és tot fins demà. Amb només una pregunta a l’aire: s’ha recuperat realment Ferrari?