Crònica GP Mònaco: El Príncep vesteix de Blanc.

Ni la segona posició a la graella, ni els 80 cavalls de potència addicionals, ni un cotxe més lleuger de combustible, ni els neumàtics dusos han pogut amb el domini aplastant de Brawn GP: de nou Jenson Button s’ha passejat triumfal cap a la victòria seguit, del que comença a ser el seu Sancho Panza particular.

Aquest matí just abans de la cursa, Ross Brawn comparava a Jenson Button amb Michael Schumacher, em jugo els calers a que Rubens Barrichello, per la part que li pertoca està completament d’acord amb el cap de la seva escuderia: ell bé ha de tenir el mateix sentiment. Tansols les parades a boxes podien obrar el miracle; que algú, algú es posés davant un Brawn GP, però el mestre Ross no ha perdut les seves facultats i responent als seus rivals ha col·locat els seus monoplaces en les dues primeres posicions que exceptuant de forma fictícia no abandonarien. De nou les tres B, Button, Barrichello i Brawn han complert un altre cap de setmana que frega, i sincerament amb més brillantor que qualsevol temporada del kaiser fins ara, la perfecció a la Fòrmula 1.
I aquí comença la crònica per la resta de mortals, per la 2a divisió, i si la primera és un raig de llum blanca, la segona s’ha tenyit de vermell. Sebastien Vettel, en qui l’emoció de la Fòrmula 1 te posades totes les seves esperances ha comès una errada, i després de brindar-nos el què ha sigut la part més emocionant de la prova (tot una cua de cotxes al seu darrere on Felipe Massa i Nico Rosberb prenien protagonisme), ens ha fallat: ha comès una errada. El somni energètic s’esfuma, els “superiors” semblen no tenir rival.

Abatut Sebastien Vettel, brillantor del qual s’ha apagat durant tot el cap de setmana; el mateix Mark Webber ha completat un conjunt de GP molt millor (5è), ens queda una cosa per destacar i enmarcar si pot ser: EL RETORN DE FERRARI. Si bé és cert que s’hauria de ser més prudent i esperar la “normalitat” del traçat d’Istambul Park per llançar una opinió fundada sobre el seu “retorn”, jo m’atreveixo a anticipar-me. Ja
hi va haver un avís a Catalunya i de fet l’escuderia italiana no ha introduit cap novetat al monoplaça amb respecte Montmeló tanmateix aquesta vegada i per primer cop durant tot el campionat, l’equip no ha comès cap errada a nivell d’equip, ni estratègica ni de control per la fiabilitat, aquest cop, tot ha funcionat. Tampoc sembla tan difícil no? Tot ha funcionat, però no s’ha arribat a brillar, dubto que Kimi amb una hipotètica pole ha
gués sigut capaç de mantenir la primera plaça davant Jenson Button, tanmateix, el ritme de Rubens era menor que el de Kimi (3r) i Felipe (4rt). De totes maneres l’equip no ha arriscat en l’estratègia i ha pogut completar un cap de setmana excel·lent tenint en compte les circumstàncies del passat inmediat i ens confirmen que a Maranello, no s’han oblidat de fer les coses tal com mana i el que va succeir va ser un “lapsus” esperem que així sigui. Gairebé podem fer servir les mateixes paraules per a Williams, que a pesar de que Nakajima s’hagi estampat en l’última volta, Nico ha aconseguit un resultat raonable (6è).
No podem dir el mateix de McLaren, BMW Sauber i Toyota. Les tres ens plantejen tres misteris d’allò més extranys. McLaren que semblava recuperada, torna a enmerdar-se, Hamilton sens dubte no ha recuperat el somriure i crec que li costarà bastant recuperar-lo, lluny de protagonitzar la remontada que tots esperàvem, Hamiton ha quedat en terra de ningú i ha vist com de guanyar el GP la temporada passada, aquest cop era adelantat pel qui ni tenia en consideració en el passat. Kovalainen ha estampat el monoplaça. BMW Sabuer doncs això, pitjor que Force India, que avui, una mica més i aconsegueixen estrenar-se en la taula. I en fí Toyota… jo senzillament crec que hi ha en equips que per moltes capacitats tinguin, sempre els hi faltarà quelcom per mantenir-se allà dalt, entre els gra
ns, espero que els japonesos no es busquin una bonica excusa per plegar l’any que vé.
Fernando! Em deixava al Fernando! Ha fet el que ha pogut. 7è. Ni fu, ni fa. En Piquet fora, cosa que no ens extranya, tot i que no hagi estat culpa seva, sinó de Buemi, a ningú l’extranya que sigui ell i no un altre, el que quedi fora. Nota positiva: Nick Heidfeld continua ampliant el seu récord de GP acabats.