El circ de la “efe”1, Tercer Acte

Fins ara el granc circ de la F1 no ens ha pas decepcionat, hem tingut unes actuacions d’allò més inesperades, inaudites, dignes de qualsevol celebrity show, tot sigui donç per l’espectacle. Des de finals de cursa al darrere d’un Mercedes sense enganxina, fins a plujes torrencials al cap vespre, i fent podi dins del cockpit a cotxe parat i protegit per un paraigües, molt bó això, en cinema en diuen un final inesperat, un final sorpresa; poc previsible.

Ara, abans de començar el proper GP, demà, ja han entrat en escena els malabaristes i el teatre de les ombres xineses, que si sentències, que si declaracions, retrets d’un i d’altres, prediccions metafòriques, pilots que estaven a l’atur, jubilacions anticipades, és a dir campi qui pugui i a veure que la diu més grossa. Que si difussors a l’estil Brawn o no, queixes del proveïdor dels pneumàtics…! els de Bridgestone també els hi ha tocat el rebre, que si el KERS, ara , ara no, (i el “pobres” pilots fent régim tot l’hivern, ara ja es poden fotre els Magnums a gust, la di deurien dir a Räikkönen que ja podia tornar a menjar dolços…). I ara a alguns els hi treuen, doncs apa sense el lastre del KERS i més prims ja tenim alguna dècima per volta guanyada, no?

A boxes, els grans treballant a preu fet, que si nous pack aerodinàmics, canvien peces de tort i de través, modificant reglatges, però què está passant? El desgabell “entre vestidors” de moment entre acte I acte és realment vertiginós, ens falta si més no esperar aconteixements (desenvolupament de la cursa) i declaracions posteriors un cop finalitzada la mateixa, tot depèn de qui guanyi o no guanyi, suposem.

Ens faltarà com no la propera reunió i setencia de la FIA prevista per a finals d’aquest mes, compte hi poden haver-hi encara sorpreses inesperades.

Per si de cas ja hi ha un pallasso que ha dit que plega, que marxa, que deixa la funció de mitja tarda i que es dedicarà, a altres afers…?, potsr li ha entrat el canguelis, no voldrà pas avançar-se als aconteixements i suavitzar si cal el que pugui passar?

Alerta doncs, estiguem atents a l’espectacle i gaduim del mateix com mai. De fet aquesta temporada, i en pevisió de com poden anar les coses, què fariem sense tots aquests enrenous? senzillament aburrir-nos.

L’article està escrit per Pere Sitjà i Corrius.