Crònica Pole Position Gp de la Xina: Red Bull dóna ales a Vettel

A l’espera que la FIA publiqui dels pesos dels monoplaces, Sebastien Vettel i Red Bull en general han fet el que semblava impossible; superar Brawn GP. Amb un final d’infart, com ja estem acostumats amb el nou reglement, Sebastien Vettel ha aconseguit fer-nos oblidar amb la seva jovialitat i espontaneïtat l’antepenúltima volta del GP d’Austràlia.

I és que avui l’equip Red Bull ha fet història, Primera Pole Position, i la classificació ha vist com tres motors Renault es situaven davant de la graella; Fernando Alonso ha aconseguit la segona plaça! No se’l veia gaire radiant, una de dues: o anava a per la Pole o realment va molt descàrregat. De totes maneres Fernando ha completat una volta increíble amb un Renault que suposadament porta un “apanyat” doble difusor encara que no us ho sabria confirmar, però que teòricament va arribar ahir a les 16:00 hora local a Malàsia i l’ha probat tan sols en la P3 i durant tota la Q.

Tercera plaça per un constant Mark Webber que no fa res més que demostrar-nos que Red Bull està en plena forma, tindrà les seves recompenses que Adrian Newey no visités Kuala Lumpur fa dues setmanes. Per altra banda Rubens Barrichello i Jenson Button, “només” han pogut classificar-se 4rt i 5è respectivament. En 6a posició ens trobem el 4rt monoplaça del club dels difusors (Fernando en forma part, Nelsinho encara no, tot i que no crec que li serveixi per justificar la seva 17a posició), Jarno Trulli, no està malament, però crec que tots n’esperàvem un xic més. A continuació ens trobema amb Nico Rosberg, més del mateix, tots n’esperàvem més, sobretot després de classificar-se 1r en la P3.

I finalment arriben els campions caiguts, Kimi Räikkönen salvant els plats per Ferrari i Lewis Hamilton, que també porta un nou i flamant doble difusor (no pas Heikki) que de poc li ha servit de moment. L’últim classificat a la Q3 és un fantàstic Sebastien Buemi, molt millor que el seu company d’equip Bourdais, incapaç de superar la Q1, Toro Rosso Ferrari, Red Bull Renault, Brawn GP Mercedes, tots millors que els cotxes “oficials”, sembla que els privats van millor que els constructors!

Decepcionant ha estat l’actuació dels BMW, incapaços d’entrar a la Q3, amb un Heidfeld a les portes i un Robert Kubica impensable, el qual no deu estar gaire content d’haver-se deixat muntar el KERS al seu monoplaça, antepenúltim amb el permís de Force India que irònicament és l’únic equip que ocupa les places que li pertoquen. Comentar finalment que Timo Glock ha patit un problema a la caixa de canvis i no només no ha entrat a la Q3 sinó que demà sortirà penúltim per penalització. Res més, ja estem preparats per disfrutar demà d’una interessantíssima cursa, si pogués tornar a fer la Superporra, no tinc dubtes, apostaria per Sebastien Vettel, llàstima perquè em sembla… que no n’encertaré ni una!

2 comentaris a “Crònica Pole Position Gp de la Xina: Red Bull dóna ales a Vettel

  1. I el Massa, ? decepcionant no.
    Ull, demà ni han que van a tres parades.¡
    Caldrá estar atents a l’última parada (els que van a tres) i quins pneumátics posaran a poques voltes per la final.

  2. Han sortit els pesos i els RBRs i l’Alonso van uns 15-20 kg més lleugers que els Brawn. De tota manera, els podria donar resultat si munten tous al principi i s’escapen.
    La resta tothom va més aviat ple… “Oju” amb el Buemi, que està molt amunt.

Comments are closed.