Crònica GP Bahrain: Déu ni do quin toston!

La veritat és que portàvem força temps malacostumats. Les tres primeres carreres de l’any van ser totes la mar d’interessants, però avui s’ha acabat el show, en un carrera on, a part de la primera volta, han passat poques coses.


La sortida ha estat interessant. Tal com vaig predir a la crònica de la Pole, Hamilton ha fet una bona arrancada i s’ha col·locat tercer. El Kers ha tornat a ser força determinant en la sortida. Després de molts moviments (i xocs) en la primera volta, les coses s’han anat estancant.

Finalment els Toyota si anaven força més buits i Brawn GP s’ha tornat a fer amb la victòria. Una victòria que, una vegada més, ha estat del tot inconfrontable. Els monoplaces del senyor Ross Brawn han tornat a ser els millors, i Button ja porta 31 punts (50 l’equip!). Un inici de temporada molt bèstia per un equip que ningú se n’esperava res.

Sebastian Vettel es confirma com el rival de Jenson Button per a la lluita pel títol. L’alemany ja es troba sols a un punt de Barrichello i m’hi jugaria alguna cosa que a la següent carrera ja l’haurà passat. Es diu que Red Bull tindrà difusor a partir de Mònaco. Llavors si que tindran ales…

Tercer Jano Trulli. Amb volta ràpida i Pole Position sona una mica a poc, però a la classificació els Toyota ja són quart i cinquè. Tenen més del doble de punts que Mclaren. De moment penso que són un equip per a aspirar a podi si algú de Red Bull o Brawn falla.

El que ha fallat avui ha set el responsable de l’estratègia de Rubens Barrichello. Amb el resultat d’avui, Rubinho s’està començant a consolidar com a segon pilot (una altre vegada) de l’equip. Fins hi tot comencen a sortir els primers rumors d’ordres d’equip a favor de Button, de que si Ross Brawn és anglès i afavoreix als seus, bla bla bla…

Per la resta es confirma la progressió de l’equip Mclaren (a faltes de saber si rep alguna penalització pels incidents d’Austràlia) i, per fi, Ferrari aconsegueix puntar, aquesta vegada de les mans de Kimi Räikkonen. Sisè… en fi, pitjor és una puntada al cul ☺. També ha puntuat Alonso que se li ha tornat a espatallar la “cantimplora” per a beure aigua. Sinó m’equivoco, també va pasar-li a Malàisia fa un parell d’anys. Sempre on fa més calor! 🙂

La carrera ha set aburridota, i sols ha confirmat tendències. És molta la distància que té ja Jenson Button. La temporada és llarga, però serà difícil atrapar-lo. Les estadístiques diuen que tots els pilots que han guanyat tres de les primeres quatre carreres han acabat amb el títol. Serà Button l’excepció?

Williams: tots dos fora dels punts, mica en mica es van eliminat dels favorits.
BMW: Buf! quin desastre!

Ferrari: Surt del vermell, però només en àmbar. Massa no ha acabat, i el sise del kimi sona a poc.

Brawn GP: ja ho sabeu, aquest any s’ha abonat al VERD!
Mclaren: el cotxe que tan malament anava durant la pretemporada, ja és el millor dels ex-equips “top”.