Comença el circ de la “efe” 1

Aquest cap de setmana arranca novament l’espectacle, el circ com s’anomena darrerament l’esport…? de la Fórmula 1.

De fet des de fa ja un temps mai millor dit, i aplicable crec a lo que està passant i molt presumiblement a lo que acabarà passant més tard o més d’hora, la millor defnició que pot donar-se a la F1 sigui la de “circ itinerant” a vegades al millor postor, incloent-hi, les feres cada cop menys, els pallasos, orquestra, malabaristes, trapecistes, mags, domadors i algun que altre “transformista”.

Com ja se sap, el circs clàssics tradicionals com s’entenen estàn de capa caiguda, tant en quantitat com en qualitat, els que queden han quedat desfassats, avant sala de la seva propera desaparició. Per un altre banda un nou concepte i manera d’entendre el circ com espectacle i entreteniment co va surgir el circ du soleil, circ que pertany a la nova era, una nova tendéncia diferencial cap a on es derivaran els nous espectacles i entreniments futurs de les masses.

Extrapolant les comparatives que ara i sempre son odioses, crec que la F1 ha arribat a un punt d’inflexió a partir del que tard o d’hora es tindra que reconvertir en el circ du soleil de la F1.

Etapa, que a partir d’ara ens esperen grans canvis, la factotum poseidora sempre de la gran veritat…? Com és la FIA, té els dies comptats (temporades), la traslació de poder envers a la FOTA I la GPDA cada cop será més decisiva, inlfuent I qui sap si més profitosa o no, a favor del que havia set I tindria continuar sent, l’esencia que ha de teir tot esport, aquesta malauradament en la F1 ha estat cada vegada més absent, (deixant de banda, estar clar, el interessos ecomómics, polítics, empresarials I mediàtics).

L’evolució de l’economía a nivell global I el canvi a nivell social que ens espera, I que tot just hem encetat tindrán molt a veure també en els canvis que ens esperent a curt I mig termini en el món de la F1, esperem que siguin en sentit positiu es a dir a millor, però de fet com sempre, el pas del temps ens ho dirà.

Centrar-nos en la propera cursa I ens els diferents fets esdevinguts en la pre-temporada fins el dia d’avui, que si el KERS, que si el difussors ilegals, etc, reclamacións d’alguna escuderia, que si el sistema de puntuació (aprovat a corre cuita a ultima hora i posteriorment fent marxa enrera.¡), donan una impressió de surrealisme i provisionalitat gens favorable per afavorir l’espectacle essencial de la F1.

Òbviament que cal millorar I reforçar que l’esport de la F1 sigui tot un espectacle, però espectacle a favor d’aquí…?, d’uns quant interessats en treuren´t profit,? pensem que d’espectacles bons o dolents ni han un mon, esperem que el de la F1, trobi finalment el camí correcte que els afeccionats a aquest esport ens mereixem.

Apa donç aquest cap de setmana a llevar-dos d’hora I disfrutar com no de l’espectacle que d’aixó es tracta, sigui per TV3 o la SEXTA tan se val.

Text per Pere Sitjà i Corrius

Un comentari a “Comença el circ de la “efe” 1

  1. osti aquest que han escrit el text els conec xd vinga un petoo soc la clàudiaa!! ( me llegit tot el text)

Comments are closed.