Lewis Hamilton, campió del món de F1 a l’últim revolt

El Gran Premi de Brasil s’està consolidant com una carrera espectacular, ja que any rere any ens fa aixecar del seient una i altre vegada. Aquest any no ha estat menys. El que havia de ser una carrera fàcil i controladora per Hamilton, s’ha convertit en una carrera moguda i distreta, que fins a l’últim revolt (mai millor dit), ens ha tingut enganxats davant del televisor.

Aquest any, per això, ha passat el que de bon principi semblava més lògic. Hamilton ha aconseguit la seva primera corona mundial (n’hi hauran més?). Es converteix així en el pilot més jove de la història de la F1 en aconseguir el títol mundial. Aquesta tendència a la “jovenització” de la F1 fa pensar que aquest record tampoc durarà molt temps (Sebastian Vettel?).
Però que cruel ha estat la derrota de Massa. Hamilton ha fet una carrera pèssima. Havia de fer sols cinquè i ha patit fins l’últim revolt. L’altre cara de la moneda ha estat Felipe, fent un Gran Premi perfecte. Però al final el que conta són els punts, i l’anglès n’ha aconseguit un més en les 18 carreres que s’han disputat aquest any. Em ve al cap el semàfor de Ferrari, la desastrosa actuació de Massa a Silverstone, el mal final de carrera de Kimi Räikkonen a Spa… quants errors de Ferrari han donat el títol a Hamilton. Realment si ha guanyat l’anglès penso que és perquè és qui més ho mereixia, tant ell com el seu equip. Ferrari ha tingut millor cotxe en més carreres, però errors absurds, tant de pilotatge com del propi equip, han fet perdre el títol al Brasiler. Per cert, algú té algun dubte de que Fernando Alonso hauria aconseguit el títol amb aquest monoplaça?
Parlant d’Alonso. Fantàstic de nou. L’Asturià ha realitzat un final d’any espectacular, i al final cinquè. Crec que ens trobem, per mi per quart any consecutiu, amb el pilot de l’any, el “Man of the year” que li agrada dir a la revista F1-Racing. Pallissa de les que fan història al seu company d’equip: 61 a 19, més del triple de punts. Ha quedat per davant de piquet en absolutament totes les classificacions de l’any.
Em queda doncs felicitar a Hamilton per la seva victòria. Carreres com les que va fer a Silverstone, Hockenheim o Shanghai ens demostren perquè és ja campió del món. L’enhorabona per un pilot que pot donar molta, molta guerra els pròxims anys. Ara, per això, em fa falta veure’l amb un cotxe dolent, una cafetera com la que ha tingut Alonso aquest any o la que va tenir Michael Schummacher al 2005. Aquí és on els grans pilots treuen petroli d’on no n’hi ha.
L’enhorabona per a tots els Mclarenistes i els de Ferrari… nois! Tampoc ploreu molt! L’any passat us van regalar el mundial, aquest any l’heu regalat vosaltres. Esteu en paus.