Toro Rosso

(Copyright: Red Bull Media)

Entrant: Scuderia Toro Rosso
Nom: Scuderia Toro Rosso SpA
Seu: Faenza, Itàlia
Fundada el: 1984 (Red Bull)
Llicència: Italiana

Cotxe: Toro Rosso STR12
Motor: Renault R.E.17
Benzina i lubricants: BP i Castrol

(Copyright: Red Bull Media)

Pilots: Carlos Sainz Jr. i Daniil Kvyat
Pilot reserva: Pierre Gasly

Fundador: Dietrich Mateschitz
Propietari: Dietrich Mateschitz
Cap d’equip: Franz Tost
Conseller: Helmut Marko
Director de competició: John Booth
Mànager: Graham Watson
Director tècnic: James Key

Web: scuderiatororosso.com
Twitter: @ToroRossoSpy
Facebook: Scuderia Toro Rosso
Instagram: @officialtororosso

Red Bull va crear Toro Rosso com a segon equip per anar foguejant els pilots que anés produint el Red Bull Junior Team. A tal efecte, el 2006 va comprar l’equip Minardi a Paul Stoddart i fins al 2009 l’equip feia servir cotxes pràcticament idèntics als de Red Bull, fins que la normativa es va endurir en aquest aspecte. Les tres primeres temporades, l’equip era propietat de Dietrich Mateschitz i Gerhard Berger a parts iguals fins que a finals de 2008 el primer va comprar-li la part al segon.

L’equip va començar amb motors Cosworth V10 limitats per competir amb els V8 existents la temporada 2006. Ja aquella temporada Vitantonio Liuzzi va sumar el primer punt de l’equip. Liuzzi i Scott Speed van seguir sent els pilots el 2007, ja amb motors Ferrari, però a meitat de temporada l’americà va ser substituït per Sebastian Vettel, que l’any 2008 donaria l’única pole i victòria a l’equip.

Excepte Sébastien Bourdais, tots els pilots de l’equip han pujat a través del Junior Team, amb homes com Vettel, Daniel Ricciardo, Daniil Kvyat i Max Verstappen “graduant-se” i pujant a Red Bull. Vettel ha estat clarament el pilot amb més èxits del programa, que ha deixat molta gent pel camí. L’últim és el propi Kvyat, que ha tornat a baixar a Toro Rosso per pilotar al costat de Carlos Sainz Jr.

Mentre Red Bull sigui a la Fórmula 1, l’equip existirà, amb l’objectiu de fer un bon paper però no fer massa ombra al “primer equip”.