Red Bull

(Copyright: Red Bull Media)

Entrant: Red Bull Racing
Nom: Red Bull Racing Formula One Team
Seu: Milton Keynes, Gran Bretanya
Fundada el: 1984
Llicència: Austríaca

Cotxe: Red Bull RB13
Motor: TAG Heuer (Renault)
Benzina i lubricants: Mobil 1 i Esso

(Copyright: Red Bull Media)

Pilots: Daniel Ricciardo i Max Verstappen
Pilots reserva: Sébastien Buemi i Pierre Gasly

Fundador: Dietrich Mateschitz
Propietari: Dietrich Mateschitz
Cap d’equip: Christian Horner
Conseller: Helmut Marko
Director tècnic: Adrian Newey
Dissenyador en cap: Rob Marshall

Web: redbullracing.com
Twitter: @redbullracing
Facebook: Red Bull Racing
Instagram: @redbullracing

L’austríac Dietrich Mateschitz va crear Red Bull a mitjans dels 80 juntament amb Chaleo Yoovidhya, que ja comercialitzava una beguda molt semblant a Tailàndia des de feia uns anys. Aviat Mateschitz va veure el valor del patrocini esportiu i Gerhard Berger va ser el primer “atleta Red Bull”.
Més tard la marca va passar a patrocinar Sauber a partir de 1995, i després a crear el Red Bull Junior Team el 2001, per promocionar joves pilots. Finalment, el pas definitiu es va fer a finals de 2004, quan Red Bull va comprar l’equip Jaguar a Ford pel preu simbòlic d’un dòlar, a condició de mantenir els llocs de treball i invertir en l’escuderia.

El cap de l’equip Arden de Fórmula 3000, Christian Horner, va ser nomenat cap d’equip amb l’ex-pilot Helmut Marko com a supervisor i amb les decisions últimes sobre els pilots de la marca. David Coulthard va fitxar com a pilot referència mentre el segon seient se’l repartien homes com Christian Klien, Vitantonio Liuzzi o Robert Doornbos. El primer cop d’efecte va ser fitxar el director tècnic Adrian Newey, considerat com el millor de tots. Tot i això, i l’arribada de Mark Webber, els resultats van trigar en arribar.

No va ser fins al canvi normatiu de 2009 que l’equip es va convertir en candidat. S’havia retirat Coulthard i havia pujat Sebastian Vettel a l’equip. Al nom de l’alemany està lligada l’època daurada de l’equip, amb quatre títols mundials consecutius de pilots i constructors entre 2010 i 2013. No tot van ser flors i violes, amb algunes acusacions de diferència de tracte per part de Webber.

Van tornar a canviar les normes el 2014 i l’equip no ha pogut plantar cara ben bé a Mercedes. Pel que fa als pilots, Daniel Ricciardo, Daniil Kvyat i Max Verstappen són mostres de que el sistema segueix funcionant bé.