Mercedes

(Copyright: Mercedes AMG F1)

Entrant: Mercedes AMG Petronas F1 Team
Nom: Mercedes-Benz
Seu: Brackley i Brixworth, Gran Bretanya
Fundada el: 1926
Llicència: Alemanya

Cotxe: Mercedes W08 EQPower+
Motor: Mercedes M08 EQPower+
Benzina i lubricants: Petronas

(Copyright: Mercedes AMG F1)

Pilots: Lewis Hamilton i Valtteri Bottas
Pilots reserva: Pascal Wehrlein i Esteban Ocon

Fundadors: Gottlieb Daimler i Karl Benz
Propietaris: Daimler AG i Toto Wolff
Cap esportiu: Toto Wolff
Cap no-executiu: Niki Lauda
Director tècnic: James Allison
Director de motors: Andy Cowell
Director d’enginyeria: Aldo Costa
Director de tecnologia: Geoff Willis

Web: mercedesamgf1.com
Twitter: @MercedesAMGF1
Facebook: Mercedes AMG F1
Instagram: @mercedesamgf1

Mercedes-Benz va començar a existir el 1926 amb la fusió de les empreses de Gottlieb Daimler i Karl Benz, però tant Daimler com Benz ja havien competit amb els seus cotxes en les primeres curses d’automobilisme. Després de la fusió la marca va guanyar tres títols europeus amb Rudolf Caracciola, en l’època de les “fletxes de plata” manades magistralment per Alfred Neubauer i dissenyades per Rudolf Uhlenhaut.

Acabada la segona guerra mundial, Mercedes va aparèixer per primer cop a la Fórmula 1 el 1954, amb Neubauer i Uhlenhaut. Van contractar Juan Manuel Fangio i l’argentí va guanyar els títols de 1954 i 1955, temporada en que la marca es va retirar de l’automobilisme a causa del gravíssim accident de Le Mans, on un dels seus cotxes, pilotat per Pierre “Levegh”, va sortir volant cap al públic. Més de 80 persones, incloent el pilot, van morir.

Van passar força anys fins que Mercedes va tornar a competir, primer de manera semi-oficial al DTM i a Le Mans (juntament amb Sauber) i després ja subministrant motors a la Fórmula 1 des de 1994. Es van guanyar títols amb McLaren i Brawn i la marca va comprar precisament aquest últim equip per retornar a la competició. Inicialment amb Schumacher i Rosberg els resultats van costar, però amb el canvi normatiu de 2014 l’equip ha dominat totalment el campionat, batent rècords de punts i de victòries.