Cisitalia

Nom: Compagnia Industriale Sportiva Italia
Seu: Torino, Itàlia
Fundada el: 1946
Llicència: Italiana

Fundadors:
 Piero Dusio i Piero Taruffi
Propietaris: Piero Dusio, Piero Taruffi, Carlo Dusio.

Piero Dusio va ser futbolista, pilot i empresari, i el 1946, juntament amb el també pilot Piero Taruffi, van iniciar Cisitalia, una nova marca automobilística italiana.

Cisitalia va crear el D46 amb el qual homes com Tazio Nuvolari van guanyar curses als anys de postguerra, i també el turisme 202, carrossat per Pininfarina i que fins i tot està exposat encara avui al Museu d’Art Modern de Nova York. Més endavant van llançar-se a la piscina encarregant a Ferdinand Porsche que els dissenyés el 360, un monoplaça amb motor central i tracció a les quatre rodes el desenvolupament del qual acabaria amb l’empresa el 1963, la qual ja controlava el fill de Dusio, Carlo; el seu pare havia marxat a l’Argentina on seguia fent negocis.

Pel que fa a l’única participació a la Fórmula 1, va ser a Monza el 1952, aprofitant les normes Fórmula 2 que van regir aquell bienni. Usant el D46 (que havia estat dissenyat per Dante Giacosa en el seu temps lliure a Fiat, on havia creat el 500) però amb un motor BPM, el propi Piero Dusio va intentar classificar-se però no va marcar cap temps degut a problemes amb el motor. Cisitalia mai més tornaria a aparèixer al mundial.