Caterham

Nom: Caterham F1 Team
Seu: Leafield, Regne Unit
Fundada el: 2012
Llicència: Malai

Fundadors:
 Graham Nearn
Propietaris: Tony Fernandes, inversors suïssos i àrabs.

L’origen de la marca Caterham el trobem en Graham Nearn, un anglès que havia comprat diversos Lotus 7 a Colin Chapman. Quan el 1973 Lotus va anunciar que deixaria de fabricar el 7, Nearn va comprar-li a Chapman el dret per continuar fabricant el cotxe, i així va néixer Caterham.

L’equip de Fórmula 1 que va començar com a Lotus Racing i Team Lotus el 2010, va passar a anomenar-se Caterham el 2012 quan Tony Fernandes, propietari de l’equip, va comprar també la marca de cotxes.
El primer any, amb Heikki Kovalainen i Vitaly Petrov com a pilots, l’equip va acabar en el desè lloc del mundial tot i no puntuar; però el 2013, amb Charles Pic i Giedo van der Garde, l’equip va ser últim, doncs dels equips que van començar al 2010 sota les mesures “low-cost”, HRT havia desaparegut i Marussia els havia avançat.

La temporada 2014 no va ser molt millor. Tot i seguir comptant amb motors Renault, aquest cop Marussia fins i tot va sumar un punt, mentre Kamui Kobayashi i Marcus Ericsson feien el que podien amb el cotxe. L’equip va ser venut a mitja temporada a un consorci d’inversors suïssos i àrabs, assessorats per Colin Kolles i amb Christijan Albers com a cap d’equip. Sorprenentment André Lotterer va fer el seu debut a la Fórmula 1 però tampoc va poder fer res degut a una avaria, i aviat l’equip, amb molts deutes, va deixar de ser a les curses. Amb “crowdfunding” van tornar per a l’última cursa de l’any amb Kobayashi i Will Stevens, però no van puntuar i ningú va voler comprar l’equip per a la temporada 2015. Queda com a rècord, compartit amb HRT, el d’haver disputat més curses sense haver puntuat mai.