Bugatti

Nom: Automobiles Bugatti
Seu: Molsheim, França
Fundada el: 1909
Llicència: Francesa

Fundadors:
 Ettore Bugatti
Propietaris: Roland Bugatti

Avui en dia Bugatti es coneguda com la fabricant d’hipercotxes propietat de Volkswagen, però a la primera meitat del segle XX i sobretot en el període d’entreguerres, Bugatti va ser una marca prominent i victoriosa en grans premis. Els noms de Veyron i Chiron son els de pilots de l’època.

La marca va ser fundada per Ettore Bugatti, però la guerra i  la seva mort el 1947 va significar gairebé el final de la marca. Un dels seus fills, Roland, va intentar continuar amb l’empresa a partir de 1951. Va fer un cotxe de carrer i també el T251, un monoplaça que va participar en un sol gran premi de Fórmula 1. Dissenyat per Gioacchino Colombo (ex-Ferrari), el cotxe tenia motor transversal i algunes solucions interessants, com portar ja el motor al darrere dues temporades abans que els Cooper. Maurice Trintignant va pilotar-lo al GP de França de 1956, classificant-se divuitè i abandonant a la cursa amb el pedal de l’accelerador trencat.

Bugatti no va participar mai més a la Fórmula 1. La marca va ser venuda a Hispano-Suiza el 1963. Un empresari italià la va reviure als 80, produint l’EB110, però el 1995 va fer fallida. Volkswagen la va comprar el 1998 i fins el dia d’avui…