BMW

Nom: Bayerische Motoren Werke AG
Seu: München, Alemanya
Fundada el: 1916
Llicència: Alemanya

Fundadors:
 fusió de diferents empreses
Propietaris: Stefan Quandt, Susanne Klatten, diversos accionistes

BMW és evidentment coneguda com a marca d’automòbils de luxe. La marca ha estat present sobretot en els últims 35 anys, primer com a subministradora de motors turbo a Brabham, Benetton, ATS i Arrows i posteriorment de V10s a Williams.
Després va comprar l’equip Sauber anomenant-lo BMW Sauber (podeu trobar la fitxa aquí), però en aquesta pàgina explicarem les dues participacions que la marca va tenir a través de diferents pilots privats en els grans premis d’Alemanya de 1952 i 1953, disputats sota les normes de la Fórmula 2.

En aquella època molts equips alemanys usaven o directament modificaven els BMW 328 d’abans de la Segona Guerra Mundial. Amb un motor de 6 cilindres en línia i 2000 cc, els cotxes van poder participar a les proves de Fórmula 1 dels anys 1952 i 1953, que com ja sabeu, es van disputar amb les normes de la Fórmula 2 per la falta de vehicles de Fórmula 1.
Els derivats del 328 només van aparèixer al GP d’Alemanya. Al de 1952, en un gran premi amb 32 participants, Rudolf Krause, Marcel Balsa, Ernst Klodwig i Bernd Nacke (pseudònim de Günther Bechem) van classificar-se mentre que Harry Merkel estava inscrit però no va participar. Krause es va classificar en el 23è lloc com a capdavanter dels BMW, però a la cursa tots van abandonar excepte Klodwig, que va acabar 12è i últim, a quatre voltes del guanyador.

Un any més tard, en el GP amb més cotxes que mai hi ha hagut (34), Krause i Klodwig van aparèixer de nou, i de nou Krause va ser el millor als entrenaments amb el 26è lloc. Els dos pilots van acabar a cursa catorzè i quinzè, amb Krause de nou al davant. El canvi normatiu de 1954 va acabar amb els BMW a la Fórmula 1. Val a dir que alguns BMW de Fórmula 2 van participar a les curses de finals dels 60 al Nürburgring, però no podien puntuar com a cotxes de Fórmula 1 i per tant, no queden registrats als annals del campionat.