Bellasi

Nom: Bellasi
Seu: Novara, Itàlia
Fundada el: 1966
Llicència: Suïssa

Fundadors:
 Guglielmo Bellasi i Silvio Moser
Propietaris: Guglielmo Bellasi i Silvio Moser

Bellasi era un constructor de cotxes de fórmula que intentava rivalitzar amb els Tecno dominants a finals dels 60 a la Fórmula 2 i la Fórmula 3. A finals de 1969, Silvio Moser, també suís com Guglielmo Bellasi, es va posar en contacte amb ell perquè li construís un monoplaça de Fórmula 1, doncs un canvi normatiu amb respecte als dipòsits de carburant feia que no pogués seguir competint de manera privada amb el seu Brabham BT24 del seu Silvio Moser Racing Team.

Bellasi construiria un xassís, anomenat F1-70, mentre Moser aportaria el motor Ford DFV i la mecànica que havia fet servir al Brabham, si bé Beat Schenker, el mecànic de Moser, seria el que acabaria dissenyant el cotxe i construint-lo, que correria amb l’equip de Moser però sota diferents noms, com Jolly Club.

Moser va intentar-ho en cinc ocasions durant el 1970 però només es va poder classificar a Àustria, on va abandonar per un problema amb el radiador. El pilot va centrar-se en la Fórmula 2 el 1971 però va fer una aparició a Monza i sortosament es va classificar per a la cursa. Unes modificacions a la suspensió fetes per Schenker van millorar el ritme, però la pròpia suspensió va fallar en poques voltes i el cotxe no tornaria mai més a aparèixer en un gran premi.

A dia d’avui, Bellasi continua existint, dedicant-se a la construcció de peces de fibra de carboni i tenint com a clients l’equip Honda del mundial de turismes o Audi Sport Itàlia.